9 Ocak 2014 Perşembe

Samsun Pidesi Japonya’da


Japonya’ya yaptığım bir haftalık inceleme ve araştırma gezisine çıkarken İstanbul’da hazırlattığım Samsun Pidesi dolu özel bir paketi de yanımda götürdüm. Japonların ilgiyle karşıladığı Samsun Pidesinin, yakın zamanda girişimcilerimiz için uzak doğuda da Pazar oluşturacağını rahatlıkla söyleyebilirim. 
40 çeşit Samsun Pidesi yapılıyor

Samsun Pidesi, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafında yükselen bir hızla yayılmaya devam ediyor. Bol soğan ile kavrulmuş özel yağsız kıyması, çok ince açılan ve gevrek bir şekilde pişirilen hamuru nedeniyle; kolesterol riski ve kilo alma problemi en aza inmesiyle özellikle tercih edilmektedir. Aynı zamanda bir kültür birikimini yansıtan Samsun Pidesi’nin 40’a varan çeşidi yapılarak müşterilerin beğenisine sunulmaktadır.

İstanbul’da ve turizm bölgelerimizdeki Samsun Pidesi salonlarının Türk insanının yanı sıra turistlerin de yoğun ilgisine sahne olmaktadır. Bu arada, Samsun Pidesi salonlarının hızla açıldığına şahit oluyoruz. Birçok gazetenin Türkiye’nin önde gelen gurmelerinin jüri üyeliğinde yaptığı pide konusundaki değerlendirmelerde birinciliği alan Samsun Pidesinin gelecek için ekonomik değerinin çok daha fazla olacağını özellikle belirtmeliyim.

Her sokağa bir Samsun Pidecisi ve istihdama, turizme katkı

Samsun Pidesi İşadamlarımız arasında da bir birlik beraberlik vesilesi olurken yanı sıra fasulye turşusu, bal kaymak dondurması gibi Samsun menşeyli diğer ürünlerin de sunulmasıyla Samsun ekonomisine ilave katkı sağlayacaktır.

İstanbul’un Türkiye’nin her sokağına bir Samsun Pidecisi açıncaya kadar çalışmalara devam etmeliyiz.

Dünyanın her yerinde bir Samsun Pidecisi neden olmasın, bunlar aynı zamanda Samsun’u tanıtan birer kültür turizm tanıtım bürosu da olurlar….

Aynı zamanda, Samsun Pidesini pişirecek eğitimli ustalara ihtiyaç var. Bunun için özel bir okul açılarak işsizimize de iş bulunmuş olur.
/Remzi KOZAL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder