20 Ocak 2014 Pazartesi

İmam –Hatip Okullarını Bekleyen Tehlike!..

İmam-Hatip okulları(ortaokul ve lise) devletin diğer ortaokul ve liseleri gibi meslek okullarındandır. İmam-Hatip liseleri  tıpkı Endüstri Meslek, Ticaret Meslek ya da Kız Meslek liseleri gibi normal liselerden farklı  özellikleri olan liselerdir. Her okulun kuruluş misyonuna paralel kurum kültürü vardır. Kurum kültürü oluşmamış okulların misyon ve vizyonları da oluşmaz. Günümüz İmam-Hatip okullarını bekleyen böyle bir tehlike vardır. İmam- Hatip okullarına yönetici tayininde yapılmakta olan bir yanlış, bu okulların kurum kültürünün oluşmasını engelleyecek  ve onları anlamsızlaştıracaktır.

Mevcut  yönetmelikle her meslekten   yönetici İmam-Hatip Ortaokulu ya da Lisesi’ne müdür olarak tayin edilebilmektedir. Bu durum ve yazdıklarımız, şimdiye kadar tayin olmuş ya da bundan sonra tayin edilecek eğitimci kardeşlerimizin kendileriyle ilgili değildir. Doğrudan bu okulların gelecekleri ile ilgili endişelerdir. Bu okulların kurum kültürünün oluşabilmesi için  yöneticilerinin meslekten olma zorunluluğu getirilmelidir. Kurum kültürü oluşmamış bir eğitim kurumunun misyonunun  ve vizyonunun  oluşmasında sıkıntılar meydana gelecektir.  İmam-Hatip okulları için böyle bir durum, tüm emeklerin boşa gitmesine neden olacaktır.

İmam-Hatip ortaokulu ve liseleri için intihar niteliği taşıyan mevcut yönetici tayin yönetmeliği acilen değiştirilmelidir. Meslekten olmayan eğitim yöneticileri bu okullara tayin edilmemelidir. Aynı durumun diğer meslek liseleri için de geçerli olduğuna inanıyoruz. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bu yanlışı görecek ve Sayın Bakanımızın da bunu düzelteceğine inanıyoruz. Selam ve sevgi ile…

/Mustafa GENÇ
20.01.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder