17 Ocak 2014 Cuma

Sağlığın Kıymeti


Sağlık Kenti Samsun Derneği ikinci olağan genel kurulunu Cumartesi günü yaptı. Yönetim Kurulu'na yeni isimler dahil edildi. Derneğin esas amacı şehri sağlık alanında öne çıkarmak. Altyapı zaten hazırdı. Sadece bir elin toparlaması gerekiyordu. Onu da Sağlık Kenti Samsun Derneği yapıyor. Sağlık hem bireyler açısından hem de hizmet sunucular açısından kıymeti fazlasıyla bilinmesi gereken bir sektör.

AK Parti iktidarında özel yatırımcının önünün de açılmasıyla tempo arttı. Daha önce bir özel hastanesi bulunan Samsun, bugün biri 3-4 ay sonra faaliyete geçecek 7 özel hastaneye sahip. 8 yılda Samsun bölgenin sağlıkta da lider kenti olmayı sürdürdü. Zaten, Ordu'dan, Amasya'dan, Sinop’tan “Fakülteye” gidiyorum diyenlerin Samsun'a geldiğini herkes bilirdi. Yıllardır böyle bir alışkanlık vardı. Samsun sağlıkta çare aranan kentti bölgesi için. Bugün de öyle.
Yapı, hükümetin de verdiği fırsatlarla büyüdü. Özel sağlık girişimleri cesaretlendirildi. Şimdi büyüyen bu yapının kendi içinde yeni bir vizyon belirleyerek yürümesi gerekiyordu, onu da Sağlık Kenti Samsun Derneği yapıyor.

Derneğin emekleme sürecinde dönemin Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun destekleriyle; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Özel İdare Ar-Ge Daire Başkanı Eyüp Elmas, Romatem Fizik Tedavi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu ve benim de katkılarım olmuştu.

Dernek, önümüzdeki süreçte kendi içinde hizmet kalitesini artıracak eğitim ve bilinçlenme faaliyetlerini de eş zamanlı sürdürdüğünde varlığı daha da anlamlı hale gelecek. Zira küçük de olsa sineklerin mide bulandırdığı olay sayısı arttıkça bindiğimiz dalı keseceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Sağlık, Samsun'da sadece hizmet sunucularıyla var değil; cerrahi alet ve hastane ekipmanları üretiminde de söz sahibi; sadece ülkemizde değil Dünya'da da. Markalaşma süreci koordineli yürütülemediğinden bilinirlik tabana yansımıyor. Sektör Samsun'u bu anlamda da çok iyi biliyor.

Bugün hizmet sunucuları açısından kenetlenmiş bir sağlık sektörü var. Cerrahi alet üreticileri ve diğer paydaşlar da bu kervana katılmalı. Bu yaklaşımın diğer sektörlere de yansıması kentin gelişim sürecini hızlandıracaktır. 

Samsunlular, sağlığın kıymetini her anlamda çok iyi bilmeliyiz.

Not: Dün on bini aşkın insanın kıldığı cenaze namazıyla babasını ebediyete uğurlayan Samsunlu İşadamı Galip Öztürk'e başsağlığı diliyorum. Allah, veren ellerinin hürmetine Babası ile cennette buluştursun.
/Mustafa ÇAKIR
20 Aralık 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder