20 Ocak 2014 Pazartesi

Samsun'un Kaderi Başarı Üniversitesi'ne De Yansımış..


AK parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın Canik Başarı Vakfı Üniversitesi inşaatının tamamlanması için yaptığı çağrıyı okudum. Bu tip çağrıların belli dönemlerde başka siyasiler tarafından da yapıldığı geldi aklıma. 'Basın mensuplarının sahipsiz Samsun' diye yazdığı sözleri anımsatan Kılıç'ın veryansını, hemen her dönemin 'tekrarı gibi'..

Türkiye'nin en büyük ilk 500 ve sonraki 500 içindeki sanayi devlerinin arasında yer alan Samsunlu bir çok işadamı varken, ne yazık ki; bu kentte bu 'çağrılar hiç bitmiyor'. Milletvekili Kılıç'ın 1000 altın adam projesinde de benzer çağrı vardı. Samsunspor'un maddi durumdan kurtulabilmesi için öncülük yapan Kılıç, 'o işin içine girdiğine pişman olmuştu'...

Sayı kaçlarda kaldı, hatırlamıyorum ama başarıya ulaşmadığı bir gerçek.. Bir ilin iktidar milletvekili 'Bin gönüllüyü' bir araya getirememişti..

Bu onun suçu mu elbette değil. Bu Samsun'un kaderi.. Samsun'dan kazananlar ne hikmetse bu kentte, çoğunlukla yatırım yine 'direk kazanç olarak cebe girecekse' yapmayı tercih ediyor… O nedenle de 'Kılıç ve ondan önceki siyasetçilerin 'elinizi taşın altına koyun artık' çağrıları bitmiyor. Aynen Kılıç'ın dediği gibi Samsunlu hayırsever işadamları şunu bekliyor; Başkası yapsın, biz eksik kalırsa destek oluruz..

Ama Kayseri öyle yapmamış. Bizden sonra başlamışlar ve işadamları fakültelere adını verebilmek için yarışınca, öğrenci bile kabul etmeye başlamışlar… Gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten.. İşte Samsun bu nedenle Samsun, Kayseri de o nedenle 'Kayseri'.

Yani Kayseri yapar, Samsun bakar...
/A.Yener CABBAR
gazetenizhalk@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder