17 Ocak 2014 Cuma

Dolmuş Esnafına Yapılan İş Mi Yani?


Raylı sistemle yolcu taşıma başladı hayırlı olsun, Samsun’u metropol bir şehir olarak görmek, Samsunluya böyle bir hizmet sunmak gerçekten çok güzel. Aklı başında olan hiç kimse toplu ulaşım araçlarına karşı çıkacak kadar saf değildir, bunun bilinmesini istiyoruz

Raylı sistem iyi güzelde beraberinde bir dizi de problem getirdi, bu problemlerin çözülmesi lazım.

Demokratik yollarla sesini kamuoyuna duyurmak ve sorunlarını anlatmak isteyenlerin önüne çevik kuvveti çıkart ve işi çözdüğünü san, demokrasilerde yok öyle bir şey.

“Derdimizi Marko Paşaya mı anlatalım ne yapalım? Biz demokratik yollarla taleplerimizi dile getiriyoruz.Bu nedenle bizleri polisle karşı karşıya getirmenin ne manası var diyor dolmuşçular.Bu haklarımızı kullandığımızda karşımızda polisi değil, Sayın Yusuf Ziya Yılmazı görmek istiyoruz “ diyor dolmuş esnafı.

 “Sorunların size iletileceğini bilmiyor musunuz? Bu sorunlarımızı anlatacağımız birisi varsa bize orayı gösterin” diyor dolmuşçular.

 Çevik kuvvetle en fazla dövdürebilirsiniz bu esnafı başka hiçbir şey yapamazsınız.

 Ata kum’dan Fakülteye gitmek için raylı sisteme binen bir öğrenci, indirim kartı alamadığı için 1.75TL.veriyor jeton alıyor ve fakülteye gitmek için indiğinde, yukarı çıkabilmek için bindiği araçlardan da 1.50 TL daha alıyorlar. Neden alıyorlar? Kart alması gerekiyormuş, Allah Allah, bir talebenin kart almak için toplu para verme şansı her zaman olmayabilir,
***

Raylı sistem nedeni ile zaten işleri sarsılan dolmuş esnafına birde güzergâh değiştirerek darbe vurmanın ne anlamı var? Samsun-Trabzon arasına devlet hızlı tren seferleri koysa, sonrada kalkıp Ulusoy ve Metro gibi Trabzon’a çalışan otobüs firmalarına, siz bu güzergâhı kullanmayın şu güzergâh dan gidin demesinin bir anlamı olur mu?

Ne oldu kapitalizmin rekabet iddiası?
Ne oldu kapitalizmin özelleştirme iddiası?
Bu Milletin vekâletini doğru kullanın, Millet bize nasıl olsa oy veriyor, gene de verecek diye bu işleri baştan sağma yapmayın.

Bu gün Minibüsçüler, yarın Üniversite öğrencileri, öbür gün Üniversite öğrencilerinin velileri, sonrada halkı karşınızda görürseniz şaşırmayın.

     ***

 Raylı sistem tamam, toplu ulaşım felsefesi tamam da bu yaptığınız olumlu şeylerin eksikleri söylenecek, bundan neden rahatsız oluyorsunuz?

 Toplu ulaşım çok iyi bir tercih diye,
 - Güzergâh konusundaki yanlışlıkları söylemeyelim mi?
 - Dolmuş güzergâhlarının değiştirilmesinin, fırsat eşitliği ve rekabeti yok etmektedir demeyelim mi?
 - Üniversiteye çıkıştaki problemleri söylemeyelim mi?
 - Güzergâhta evi olan Ata kum’luların sorunlarını söylemeyelim mi?

Bırakın Vatandaş istediğini tercih etsin. Trafik keşmekeşinin tek sebebi dolmuşlar değildi, başka sebepleri de vardı bunu hatırlatalım istedik.
/Tekin AKIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder