17 Ocak 2014 Cuma

Samsun İçin Alıyorum


Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın Samsun'da üretilen ürünlerin Samsunlu tüketiciler tarafından tercih edilmesini sağlamak için başlattığı kampanyanın çarpıcı iki başlığı dikkat çekiyor. İlki “Samsun Üretiyor, 113 Ülke Tüketiyor, Ya Siz?”, ikincisi ise  “Samsun'da Var, Samsun İçin Al”.

İlk başlık üretilen ürünlerin kalitesini ortaya koymak açısından çok fazla söze ihtiyaç kalmadığını anlatıyor. Çünkü, ihracatın uluslararası ve kem-küm kabul etmeyen kalite standartları var. Yani bir şehir 113 ülkeye gıdadan, tekstile, otomotiv yedek parçasından, mobilyaya kadar birçok sektörde ihracat yapıyorsa, o kentte kaliteli ürünler üretiliyor demektir.

İkincisi ise “Gözünü aç” diyor, tüketiciye. “Samsun'da var, Samsun için Al” sloganı sığ milliyetçilik anlayışının çok ötesinde anlamlar taşıyor.

Dünya'nın kabul ettiği kalite standartlarındaki ürünlerden uzak durmayalım. Eşimiz, anamız, babamız, kardeşimiz, herhangi bir yakınımız ya da arkadaşımız iş bulsun istiyorsak, Samsun'da işsizlik sorun olmaktan çıksın arzumuz varsa; Samsun'da olanı Samsun için almak herkesin ortak görevi.

Bu konuda üretilecek şimdi saymak istemediğim onlarca mazereti “Nasrettin Hoca'nın ipe un serme” hikayesinden başkasına benzetemeyeceğimi ifade etmek istiyorum.

Kampanya, yıllardır bu kent için üreten, iş-aş fırsatı sunan işadamlarının da katkısı ile zaman içinde bir çığ gibi büyüyecektir.

Bu arada birilerinin etekleri zil çalmaya başladı. Yıllardır bedeli ödenemediği için rafa giremeyen ürünler şimdi kıymetli oldu. Daha da değerlenecek. Tüketicinin, 285 üreticiyle buluştuğu bir pazarda yüksek şube sayısıyla üreticiyi ezen süpermarketlerin de zoraki de olsa doğruyu görmesi güzel.

Süpermarketlerin kampanyaya destek vereceklerini açıklamaları, Samsun dışında üretim yapan ancak önemli Pazar payına sahip bazı firmaların ürünlerinde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu kampanya için ürettiği logoyu izinsiz kullanmalarının nedeni başka ne olabilir?

Bu maya tutacak!

Samsun'da üretilen ürünlerin tercih edilmesini sağlayacak “Samsun'da var, Samsun için Al” projesi Samsunluluk bilincinin gelişmesine katkıda bulunurken, üreticilerin markalaşmasını da hızlandıracak.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Murzioğlu'nun dediği gibi; “Samsunlular yarın için iş, aş istiyorsa, bu logolu ürünleri tüketmeli."

 Ben, yıllardır Samsun için alıyorum.
/Mustafa ÇAKIR
23 Şubat 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder