17 Ocak 2014 Cuma

Samsun Küçük İstanbul Mu?

Geçmişte öyleydi. Günümüzde küçüldükçe küçülüyor. Bu küçülüşü küçük İstanbul olarak değerlendirmek, açıkça toplumu aldatmaktır. Gerçi bu sözleri söyleyenin aldatma başarısı bence küçümsenemez. Samsun’a yazık edildi yaklaşık 15 yıldır. İş bilmezlerin elinde ufaldıkça ufalıyor. İşin garip yanı da bu ufalmayı büyüme gibi görenlerin olması. Samsun 7’nci idi, hem de her alanda. Ya şimdi? Sıkı durun; 36’ncı. Rakamlar böyle.

Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun’u küçük İstanbul olarak nitelerken, CHP Adayı Tarık Cengiz ‘Samsun tükeniyor’ dedi. Sizce hangisi doğru? Şüphesiz tükenişimiz. Tarık Cengiz’in söylediklerini özetleyecek olursak, Samsun tüketen, sanayisi olmayan, tarımı dibe vurmuş bir kent haline geliyor. Aslında geldi. Biraz olsun hissedilen çırpınış, dibe vurmanın artçıları. Buna pompalanan hayalleri eklersek kıpırdamanın nedenini anlamakta zorlanmayız.

Bu gerçekler ortadayken, görmemezlikten gelip seçme becerisinden uzak kalırsak, Samsun’un tüketilişine katkı sağlamış oluruz. Vebal altında kalırız. Samsunlu sürekli mağdur edildi. MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Ferhat Günaydın, Samsun’daki mağduriyetlerin giderileceğini söyledi.

Sayın Günaydın, “MHP’nin Adayı olarak, halka hizmet edeceğiz ve mağduriyetleri ortadan kaldıracağız. Biz insanımıza kötü muamele yapmayız, yaptırmayız ve asla mağdur etmeyiz’ dedi. Dr. Ferhat Günaydın’ı tanıyışım eskiye dayanır. Sözünün eridir. Çok kez de kanıtlamıştır. Yalan-dolanla işi olmaz. Sadece tıp doktoru değil, yöneticiliğin de doktoru. Güven veren bir isim. Hakeza CHP Adayı Tarık Cengiz de. Samsun’un tükenişine isyanında gerçekler var. Sahilin bir bölümüne yapılan makyajla seçim kazanıldığına hayret ediyor. Sonra da ‘Samsunlum nasıl olur da böylesine aldatıldı’  demekten kendini alamıyor. Çarenin de kendisinde olduğunu söylüyor. Haydi hayırlısı.

/Avni DEMİR
17.01.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder