17 Ocak 2014 Cuma

Samsunluya Güvenirim…

Yıllardan 1995…O yıllar, DYP yılları.. Sülüman baba ne derse, o oluyor.. Samsun zaten onun kalesi.. Tulum çıkartıyor her dönemde.. Düşünsenize bir önceki seçimlerde 9 milletvekilini, 7’sini baba kapmış.. Her şey sağlam.. Bir o kadar da garanti.. Tabi görüntü bu.. Bir başka şehirde olsa, 9 vekilin 7’sini aynı partiye veren seçmenin partisinden vazgeçmeyeceğini düşünebilirsiniz.. Bu güçlendiren en bariz olgu, DYP iktidarının olduğu kentte yerel iktidar, rahmetli Muzaffer ağabeyde.. Yani, CHP’de..

Seçmen profiline bakar mısınız lütfen.. Genelde abat ettiğine, yerelde yüz dahi vermemiş ve belediyeyi muhalefete teslim etmiş. İşin bir başka ilginç gelişmesi var sonrasında; 1995 genel seçimlerine giderken mevcut 9 milletvekilinin 7’sine sahip DYP, o yıl milletvekili sayısı 11’e çıktığı halde ancak 2 vekillik kazanabiliyor Samsun’da.. Bu ne demektir?..

Samsun seçmeninin sapla, samanı birbirinden ayırt ettiğinin somut bir kanıtı ve son derece bilinçli bir seçmen yapısına sahip olduğu.. Onun için bu aralar vitrine çıkan, çıkmak ne kelime attıklarında mangalda kül bırakmayan siyasiler var ya!.. Onlar, ne Samsun’u tanıyor.. Ne de, Samsun seçmenini.. Hadi dışarıdan gelip, bu kentte maydanoz olmaya çalışanlara yine bir derece toleranslı bakacağım da..

Bizimle beraber yaşayıp, bu evreleri geçirip ortaya çıkanlara ne demeli?.. Geleceğe dair somut bir proje sunmayarak.. Şehirciliğin, “Ş”sinden bihaber.. Neyin imarla, neyin yasayla örtüşüp, örtüşmediğini bilmeden sadece ve sadece iktidarın papaz olduğu kesimlere şirin görünerek puan toplama çalışmaları var ya; Öldürüyor beni!.. Hatta güldürüyor!.. Bakın beyler, ben iktidar yanlısı biri değilim. Bu memlekette her yapılana at gözlüğü ile bakan biri de!.

 Ama kentimi iyi tanıyorum.. Yıllarımı beraber tükettiğim insanlarımı da.. Bu halk hikayeyi sevmez.. Palavrayı yemez.. İki el sıkmakla oyuna sahip olacağını düşünen cahillere prim vermez…Vermediğini, vermeyeceğini tarih bize anlatıyor.. Kimsenin hayranı değilim.. Diğer seçmenler gibi Samsun’a hizmet edecek, etmeyecek olanı bilebilirim..

Biz yıllarca masal anlatanlarla, bize hizmet edecek olanları hep bildik ve destekledik.. Gelin bu gerçeği fark edin ve “masalcı dede” olmak yerine gerçeklerle yüreğimizde yer etmeye bakın.. Yoksa, seçimden sonraki yeriniz aynen masallardaki gibi; “Kaf Dağının ardında..”

Günün Sözü: KİM gerçekleri sunuyorsa, halkın gönlünde o yer buluyor..N.S

/Nusret SAĞLAM
17 Ocak 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder