17 Ocak 2014 Cuma

Kadınlar 'Amazon Diyarından' Seslendi


Bölgemizde ekonomi ile ilgili yapılan toplantılara katılan konuşmacı, ekonomist ve işin uzmanları bölgenin en temel noksanlığını ortak hareket etme yeteneği bulunmaması olarak gösterdiler.

Yine bu insanlar bölgede işletme ve şirketlerde ortaklık kültürünün bulunmamasına ilginç bir tespit olarak en fazla kendin pişir kendin ye mekânlarının Karadeniz'de fazla olması örneği ile bölge insanının bireysel yapısını hep dile getirdiler.

Bizde yazı ve haberlerimizde bu konuya ağırlık verip geçmişteki bir takım kötü örnekleri bir yana bırakıp insanların birbirine güvenip bir araya gelecek küçük sermayeler ile çok güzel şeyler yapabileceklerini anlatmaya çalıştık ama olmadı.

Bizim beylerden beklediğimiz ses kadınlardan geldi. Terme'de bir araya gelen İl Kadın Girişimciler Kurulu güç birliği demiş. Sonra da toplu bir resim çektirmişler. Resim için seçilen mekân çok önemli.

Mitoloji ve Heredot tarihine göre bölgemiz de bugünkü ki adıyla Terme, antik adıyla Thermedon 'da yaşadıklarına inanılan o meşhur Amazon savaşçılarının önünde.

Görünen o ki, şimdi Karadeniz'in güçlü kadını bu konuya el atıyor.  Gerek söylemleri ve gerekse resim çektirmek için seçtikleri yer ile verdikleri mesaj bu.

Kadınlar günümüzün teknolojik ve bilgi her türlü imkânının kullanılarak artık bir çok alanda daha fazla ve bir o kadar da etkin bir biçimde yer almak istiyor.

Hiç kuşkum yok kadınlar aralarında sağlayacakları o müthiş dayanışma ve işbirliği içinde erkeklere inat bunun da en güzel örneğini sergileyecekler.

Kadınların başından sonuna güç birliği dediği toplantıda OMÜ Öğretim Görevlisi Yasemin Yüce Tar, kadınlar, Ulusal, uluslararası kurum ve kuruluşlarla ilişki kurarak projelerinden, bilgilerinden, para kaynaklarından yararlanacağız. Kendi hikâyemizi yazmalıyız.  Erkeklerin yapamayacağı şeylere aday olabiliriz” demiş

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Kıyıcı da, bir araya gelerek ortak yapabilecekleri araştırdıklarını anlatıp bunun için hayal kurduklarından söz etmiş.

Erkekler pek dile getirmese de hepimiz de çok iyi biliyoruz ki eğer kadın bir şeyi hayal etmeye başlamışsa o olur.

Yani Amazonlar Arenada Mesajları ortada
/Salim SÜRMELİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder