31 Aralık 2013 Salı

Vay Samsunspor’um Vay

2011-2012 Spor Toto Süper Ligi futbol sezonu bitiminde bank Asya’ya düşen Samsunspor’da Yönetim krizi başlamıştı. Sayın Başkan Kazım Yılmaz Başkanlığa devam edemeyeceğini açıklaması ile Samsunspor bir kaosun içerisine sürüklenmişti. Üst üste ertelenen genel kurul nihayet 22 Temmuz tarihinde son olarak yapılacaktı. Bu Genel kurulda Samsunspor’da ya yönetim oluşacak ya da kayyuma gidilecekti.

Samsunspor Genel Kurulunda aday çıkmaması Samsun şehri için üstü örtülemeyecek bir ayıptı. Yıllardır Samsunspor’un sırtından beslenenlerin, makam sahibi olanların, Samsunspor’un sırtından kazananların Samsunspor’a sahip çıkmamaları kara bir leke olarak tarihteki yerini alacaktır. 22 Temmuz Samsunspor için kara bir gün olarak anılacaktır.

Gelelim genel kurula. Genel Kurula Samsun Şehrini yönetenlerin ilgi göstermemesi dikkatlerden kaçmadı. Mevcut yönetimin faaliyet ve mali plançoların okunması sonrasında genel kurulda bir sessizlik hâkim oldu. Herkes birbirine bakarak adeta şok olmuştu. Samsunspor’un mali tablosundaki borç bir önceki yıla göre hemen hemen ikiye katlamıştı.

 Kazım Yılmaz Yönetimi iş başına geldiği tarihten bu güne kadar yaklaşık 51 milyon harcama yapmış. Buna mukabil kulübün toplam gelirleri de 37 milyon olarak açıklandı. Kazım Yılmaz Yönetimi Samsunspor’u Süper ligde ve de 25 milyon borçla devralmıştı. Bugün gelinen noktaya baktığımızda Sayın Kazım Yılmaz Başkanlığındaki Yönetim Samsunspor takımını Bank Asya’ya düşürmüş. Bununla da yetinilmemiş. Kulübün borcu 25 milyondan 40 milyona çıkartılmış. Bu 40 milyonun 13.8 milyonu Sayın Yılmaz’ın alacak hanesine gözükmektedir.

Genel kurulda başka bir dikkat çeken olay, Sayın Kazım Yılmaz rahatsızlığı nedeniyle konkreye gelemediği ifade edilmiş. Sayın Başkan rahatsızlığı nedeniyle kongreye gelemeyebilir. Ancak Samsunspor’un Başkanı olarak telefonla veya telgraf çekerek katılabilirdi. Başkanın bu tutumu açıkçası Samsunspor’a yakışmamıştır.  

Yıllardan beri Samsunspor kulübüne yöneticilik yapanların bu kulübe ne kadar değer verdikleri ortada. Hiç kimse kabahati başka yerde aramasın. 

Samsunspor çok badireler atlatmıştır. Ama böyle saygısızlık tarihinde görmemiştir. 

Metropol şehir dediğimiz Samsun şehrinden Samsunspor kulübüne aday çıkmaması biraz anlamlı değil mi? Ya Samsunspor bu şehrin takımı değil, ya da burası Samsun şehri değildir.

Bedel ödemiş biri olarak Samsunspor’un eski futbolcusu kaptanı Emin sahneye çıkıyor. Bu kulübün kayyuma gitmesine gönlüm razı olmuyor, hiç kimse aday çıkmaz ise ben varım diyor. Böylece kaptan Emin Kar Samsunspor Kulübü başkanlığına aday oluyor. Genel Kurulun da onayını alarak başkan seçiliyor. Kaptanın Başkanlığına hiçbir diyeceğimiz yoktur. Geçmişte Başkanlık yapanlardan daha iyi yapacağına inanıyorum. Benim gibi inananların da olduğunu düşünüyorum.

Hiç kimse olur mu demesin. Metropol Samsun. Büyükşehir Samsun. Koca Şehirde bir yönetim oluşmamışsa bu Kaptanın hatası değil. Bu Samsun’un ayıbıdır! Bu Şehrin Yöneticilerinin ayıbıdır! Bu şehrin zenginlerinin ayıbıdır!
/Nedim AYDIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder