12 Aralık 2013 Perşembe

Samsun ‘da “ Eğitime Farklı Bakış “ Projesi Çalıştayı

Yeşilyurt Demir Çelik A.Ş. sponsorluğunda, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizesi ile Amasya, Tokat ve  Çorum illerinin katılımı sonucu 10-11 Aralık 2013 tarihlerinde  Amisos Otel’de bir bölge eğitim(Eğitime Farklı Bakış Projesi) çalıştayı düzenlenmiştir. Bu çalıştaya aslında bir paylaşım çalışması adı da verilebilir. Çünkü illerde yapılmış çalışmalar ilgililer tarafından paylaşılmıştır.

Çalıştayın ev sahibi konumundaki Samsun il Milli Eğitim Müdürü  Sayın Dr. Mustafa Cora açış konuşmasında  geçmişe dönük SBS , YGS ve okullaşma ile ilgili bilgi verirken; Mevlana’ya atıfta bulanarak “ yeni şeyler söylemenin gerektiğine “ vurgu yaparak bir araya gelişin amacını ortaya koymuştur. Aslında konuşmacılar anlaşmış gibi her biri eğitimin bir boyutuna işaret etmiştir.

Örneğin; Canik  Başarı Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yunus Bekdemir, “öğretmen zümrelerine ve hizmet içi eğitimlerine”, OMÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Hüseyin Akan, “eğitimde zihniyet dönüşümünün önemine”, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yard. Sayın Zübeyir Yılmaz, “eğitimimizdeki teknolojik donanıma , fırsat eşitliğine “, Samsun Valisi Sayın Hüseyin Aksoy ise “ eğitimde  öğretmen  aşkının ve motivasyonunun önemine “ dikkat çekmiştir.

Paylaşım açısından fevkalade önemli olduğuna inandığımız bu toplantılar, mikro planda her okulda tekrarlanmalı ve okullar kendi sorunlarına çözüm üretmelidirler. Yapabileceklerimizi yapmalıyız. Bu çocuklar bizim, bu memleket bizim. Geleceğe yönelik asla umutsuzluğumuz yoktur. Çünkü sözlüğümüzde “ umutsuzluk” kelimesi  hiç olmamıştır  ve olamaz da. Ancak Allah’a karşı kulluk  görevimiz,  bu millete  karşı da  borcumuz vardır.

Yapılan çalışmalar kağıtlarda yazılı metinler olarak kalmamalı, uygulamaya konulmalıdır. Müsteşar Yardımcısı Sayın Zübeyir Yılmaz’ın , “her alanda çalışmalar var, uygulama yok. Sorun burada” şeklindeki ifadeleri gibi olmasın. Sistem içinde dönüşüme katkı sağlayacağına inandığımız bu çalıştayın Samsunumuza ve katılımcı illere hayırlar getirmesini diliyor, katkı sağlayan eğitimcilere ve sponsor firma Yeşilyurt Demir- Çelik firmasına minnet ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Selam ve sevgi ile…

/Mustafa GENÇ
12.12.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder