16 Aralık 2013 Pazartesi

Gençlik Nereye Götürülüyor? –I

SEKAM’ın 81 ilde 352 yerleşim biriminde 15-28 yaş grubundaki 5541 kişiyle yapmış olduğu anketin sonuçları İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde yapılan bir toplantıda açıklanmıştır. SEKAM Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Burhanettin Can’ın, “sonuçlara göre Türkiye’de gençlerde genel olarak sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı ile kumara eğilimi olduğunu” söylemesi kahredici bir karanlığın işaretidir. Çeşitli sorulardan alınmış cevaplar, değerler açısından gençlikteki erozyonu ortaya koymaktadır. Bunun için de, “GENÇLİK NEREYE GÖTÜRÜLÜYOR?” sorusunu soruyoruz.

Eğitimcilerimiz, politikacılarımız, bilim adamlarımız ve konu ile ilgili özellikle Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor bakanlarımız acilen bu duruma el koymalı ve bu sorunun cevabını aramalıdırlar. Çünkü, bu sorunun birinci dereceden sorumlusu anne-babalar ise ikinci dereceden söz konusu bakanlar olmaktadır. Bu konuda  hepimizin uykuları kaçmalıdır. Suçludan önce sorumlu aramalıyız. Hiç kimse, “bana ne” diyemez, dememelidir de. Atalarımız, “Komşunun karnı ağrıdığında seninkini ovuştur, sıra sana da gelecek” demişlerdir. Tehlike, milletimizin geleceğinin kapısında nöbet tutmaktadır. “Ankete katılanların % 62’si “genç bir kız ile erkek istedikleri şartta aynı evde yaşayabilir” görüşüne katılmazken, % 23’ü bunu olumlu karşılamıştır.”

Katılımcıların yaklaşık dörtte birinin bu tür bir yaşantıyı benimsemesi ürkütücü olmaktadır. Sn. Burhanettin Hocanın söz konusu araştırma sonuçlarını açıklarken sarf etmiş olduğu, “Kimlikte bir parçalanmışlık hali ve melez kimlik oluşumu söz konusu. En ciddi meselelerden birisi, korkunç bir kavramsal kargaşamız var” sözleri de çok anlamlı, anlamlı olduğu kadar da tehlikelidir. “Kimlikte parçalanmışlık” ile “kavram kargaşalığı” sağlıklı düşünme ile aidiyet duygusunu zaafa uğratır. Bu durum köleleştirmeyi beraberinde getirir. Evet, tehlike kapımızda, nöbet tutmaktadır. “Gençlik nereye götürülüyor?” sorusu gençlerimizin hem dünyalarını hem ahiretlerini kapsamaktadır. SEKAM’ın anket sonuçlarını tahlil etmeye devam edelim inşallah… Selam ve sevgi ile…

/Mustafa GENÇ
16.12.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder