31 Aralık 2013 Salı

Kavaklılarda Büyük Hazırlık 2. Tarihe Yolculuk Konvoyu


Geçen yıl yine bu köşede 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkan Atatürk’ü Anadolu yollarında ilk karşılayanların, sofralarında ağlayanların, “kazmalarımızla küreklerimizle emrinizdeyiz” diyenlerin, Kavak Havza yolunda 200 atlı ile Refakat edenlerin, Kavaklılar olduğunu İfade etmiştim.

Burada Kavak merkezden Hacı Aziz AKALOĞLU, Karlı köyünden Canbulat oğlu Ekrem’i saygıyla anıyoruz. İlçemizin tarihine şan ve şeref bıraktılar. Tarihi mirasımıza sahip çıkmak, çocuklarımıza aktarmak için, 20 Mayıs Pazar günü Atatürk’ün Anadolu’ya geçtiği yoldan 2. Tarihe Yolculuk Konvoyunu Gerçekleştireceğiz.

Bu tarih, bu onur bizim. Tüm Kavaklılar göreve. Kavak Dernekler Federasyonu, Kavak İşadamları Derneği, ve Kavak Belediyesi hazırlıklara başladı. İlkadım Belediyesi de katkı sağlıyor. Samsun’daki büyük gücümüzü ve varlığımızı ortaya koyalım. Tarihimize bağlılığımızı herkes görsün.

Tüm Samsunluları coşkulu tarihi yolculuğa, keşkek partisine, Güven göletinde pikniğe davet ediyoruz. Tarih 20 Mayıs 2012 Pazar. Saat 10.00 Toplanma yeri, Araştırma Hastanesi önü ( Kıranköy)

/Şakir DEMİRCİ
02.05.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder