30 Aralık 2013 Pazartesi

2. Sayısıyla Samsun Kültür Sanat Dergisi

Ayırt etmeksizin herkesin var olduğu, kültür ve sanat adına en önce ve en öncü rolünü paydaşlarıyla pekiştirip halkıyla bölüşmüş, Samsun Kültür Sanat Platformumuzun yayını bir dergidir Samsun Kültür Sanat Dergisi. 2. sayısı, ekim ayı itibariyle çıktı.

Elele, can gezerek biraraya gelmiş onlarca üst düzey sivil kültür sanat kurumları; vakıf ve derneklerinin başarısıdır bu 2. sayımız. Tarafsızlığın zamana uygun hale getirdiği ekonomik fayda yokluğunu kültür ve sanatla nitelikli hale getirmiş Samsun'un bu üst düzey sivil kültür sanat kurumlarını izninizle bir kez daha paylaşmak isterim. Sesi çok çıkanı ciddiye alan bir dünyada nitelikli bir sessizlik olmak elbette erdemdir. İşte o güzide vakıf ve derneklerimiz:  1- Anadolu Folklor Vakfı Samsun Şube Başkanlığı / 2- Adige Kültür Derneği  / 3-Atabarı Folklor Eğitim Merkezi (ATAFEM) / 4-Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanlığı /  5- Aydınlar Ocağı Samsun Şube Başkanlığı  / 6- Balkan Türkleri Derneği   / 7- Balkan Türkleri Mübadele Derneği  / 8-Birleşik Kafkas Derneği  / 9-Dost Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği (DOSTDER) / 10-Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği (FOKUS)  / 11-Kafkas Derneği  /12- Karadeniz Eğitim  Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( KEYDER) / 13- Karadeniz Kent Tiyatrolar Birliği Derneği / 14-Pir Sultan Abdal Derneği Samsun Şube Başkanlığı  / 15-Samsun Eğitim Derneği (SED) / 16-Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) / 17-Samsunlu Yazarlar Derneği ( SAYDER) / 18-Samsun Fotoğraf Sanatı Derneği ( SAMFAD) / 19-Samsun Sosyal Araştırmalar Merkezi  (SASEMDER) / 20-Samsun Eğitim Kültür Derneği (SAMEKDER) / 21-Türk Ocağı Samsun Şube Başkanlığı  ve  bu vakıf ve derneklerimizin kurduğu bütün kültür ve sanat toplulukları…

2. Sayımız bunların eseridir. Bütün yorgunluğumuz da onların geleceğine dair tuzumuzdan başka nedir ki.
 “Ağlayan Anadolu Destanı” ile şairimiz Ali Rıza MALKOÇ, “Aşkın Esrarı”yla sevgili yazarımız Suzan Tüter MUMCU,  “İngiliz Konsolosluğunun Gözüyle Samsun”  makalesiyle Sayın Prof. Dr. Kaya Tuncer ÇAĞLAYAN (Türk Ocağı Samsun Şube Başkanı), “Yokun Ya” şiiriyle sevgili Ömer UMUTLU ( SASAD Başkanı) , “Çakallı  Kervan Sarayı Kale ve Höyük İlişkisi Üzerine” makalesiyle Müze Uzmanı Arkeolog Emine YILMAZ Hanımefendi, “İnsansan Eğer” şiiriyle sevgili Ömer PAMUK (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü- Şube Müdürü),  “Vezirköprülü-Hatibin Evi” makalesiyle değerli dostumuz Arkeolog Uğur TERZİOĞLU…

Vedat TÜRKALİ’yi anlattı Turgut ÇEVİKER , şiir ve şiirsellik üzerine yazdı Kazım MEMİÇ üstadımız, ilk sayımızı mısralarıyla karşılamıştı Ali KAYIKÇI unutmadık, bir Ticaret Lisesi sevdalısı  anlattı sonra Ticaret Lisesi'nin tarihini Sevgili Emin KIRBIYIK …
Büyükşehir Belediyemizin Kültür ve Sosyal faaliyetlerini paylaştı Daire Başkanı Sayın Necmi ÇAMAŞ,  kurdurduğu 'Türk Dünyası Müzikleri Gençlik Korosu'nu anlattı İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Davut NUMANOĞLU, ayağının tozuyla Samsun Devlet Opera ve Balesi'ni yazdı yeni müdürü Sayın Volkan KIRAN Bey, bir diğer yeni müdür Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun yeni müdürü  Sayın Sinem ÖZONGUN anlattı korosunu …

“Anadolu Beşiği” şiirini paylaştı Şairimiz Haluk YOLSAL, "Kız teknik ve Olgunlaşma Enstitüsü"nü yazdı müdüre hanım Sayın Fatma ŞAHİN  ve Yrd. Doç. Dr. Bahar GÜDEK "Eurovision Şarkı Yarışması"nı kaleme aldı makalesinde. Olgunlaşma Enstitüsü  öğretmenlerimizden Bilsen ŞAHİN “Osmanlının Giyim Kuşam Kültürünü”, Bestekarımız sevgili Şahin ÇANGAL “Musikiye Nasıl Yakın Olunur” dedi…
“Ben” dedi Sebahattin DÜLGER yani Aşık Erdemli anlattı kendini, “Sözü Yükseltme Vaktidir” dedi Yolcu Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ömer İdris AKDİN, “Türkçeye Gönül Verenler”i mısralara döktü Sıtkı ÇAĞLAYAN, “Tohumun Öyküsü” dedi ve paylaştı öyküsünü Sevgili Zekeriya ÇAVUŞOĞLU, peşi sıra Av. Halil İbrahim ALPEREN anlattı “Kültürümüzde Lale”yi, Mehmet ÇÖZMEZ “Konuşma Sanatı”nı, Mehmet ÇAMLIBEL, ” Okuma Kültürü”nü yazdı…
“Çırpınırdın Karadeniz” makalesiyle Karadeniz bütün göçleri kaleme aldı dernek başkanımız Sayın Mesut Taner GENÇ…

“Samsun'da Bir Soluktu Kuzeysu Dergisi” dedi Akın ERSÖZ kaleme aldı, Ezgi TURMUŞ “Arjantin Tangosunu” paylaştı bizlerle, Civan ÇELİK “Kavsilik ve Kemankeşlik” dedi anlattı bir güzel çalışmalarını…
              
Yavuz ÖZKARAN, “SASAD Halk Müziği Korosu”nu, Erkin SEZGİN “illüzyon sanatı”nı, Atilla ÖZER “En Huzurlu Liman” dedi Yakakent i yazdı ve “Leylifer” şiiriyle soluklandırdı sevgili Mustafa BİLİR ve sonra Çerkez Sürgününü  ve Kültürünü yazdı Abdulkadir ÖZYILMAZ…
              
Daha birçok tiyatro ve sanat topluluklarımızın faaliyetlerinden haberler paylaştık tek tek, üç aylık etkinlik takvimini ve de fotoğraf sanatçılarımızın en güzel fotoğraflarından seçmeleri.
              
Daha güzele hep birlikte nice sayılara… Teşekkürler Samsun…
              
Sağlıcakla kalın.
/Uğur DEDE
13.10.2012


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder