30 Aralık 2013 Pazartesi

Canik'te Kıbrıs-Samsun Ortak Müzik Ziyafeti

Geçtiğimiz hafta salı günü akşamı Canik Kültür Merkezi'nde özel bir konsere davetliydim. Samsun Sanat Merkezi  ile Kıbrıs Sanat Derneği'nin Türk Sanat Müziği koroları ortak bir müzik ziyafeti sundu, güzel bir akşam yaşattılar Türk müziği severlere.

Sponsorluğunu Canik Belediye Başkanı Osman GENÇ'in yaptığı gecede Kıbrıslı mısafirler, oldukça neşeli ve mutlu görünüyorlardı. Kıbrıs Sanat Derneği TSM Korosu Şefi Aytaç ÇAĞIN ve Samsun Sanat Derneği'nin şefi büyük sanatçı Osman ERGEN'in performansları görülmeye değerdi. İki şefin bir ortak özellikleri de şefliğini yaptıkları korolarının dışında çatısı altında bulundukları derneklerin de başkanı olmaları.

Yavru vatanla, anavatan arasında bir kültür, iletişim köprüsü oluşturmuşlar. Bir hafta önce Samsun Sanat Merkezi Korosu üyeleri Kıbrıslıların konuğu olmuş geçtiğimiz hafta da Kıbrıslılar SSM'nin konuğu.

Tabiki bunda da Canik Belediye Başkanı Osman GENÇ'i konukların ağırlanması, salonu vermesi(ki burada Canik Kültür Merkezi'ne(CKM) ayrı bir parantez açmak gerek. Yapım aşamasında işlerim gereği yakın olduğum için sık sık ziyaret ettiğim bu merkezde ilk defa bir etkinliğe katıldım Canik adına, Samsun adına onur duydum). Konser başından sonuna kadar misafirleri hiç yalnız bırakmaması, Canik sınırları içerisine böylesi bir binayı armağan etmesi bir başkan için apayrı bir onur olduğunun da farkında olarak teşekkür etmek gerek.
Kıbrıs-Samsun, Kültür-Sanat birlikteliğini düşünen ve yaşama geçiren Osman ERGEN ayrıca tebriği hak ediyor... Misafirleri ise şefleri ve başkanları Aytaç ÇAĞIN 'ın şahsında kutluyorum yine beklediğimizi iletmek isterim...
/Vehbi TEZCAN
01.07.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder