31 Aralık 2013 Salı

Samsun Serbest Atış Poligonu Değildir

Samsun herkesin sonucunu düşünmeden işine geldiği gibi davranabildiği bir anlamda serbest atış poligonu değildir. Herkes her şeyi rasgele söylemelidir. Hatta söyleyememelidir. Faydasını zararını düşünmek zorundadır.

Burası köklü bir şehirdir. Milli Mücadelenin başladığı İlkadım şehri. Cumhuriyet tarihimizde önemli yeri olan.  Tarihi derinliklere sahip bir şehirdir. Öyle maydanoz gibi değil, çınar gibidir. Olur olmaz rüzgara fırtınaya boyun eğmez.  Ülkemizde sosyo-ekonomi anlamında mihenk taşıdır. Sadece bu anlamda değil, insanı ölçmede de mihenk taşı rolünü oynamaktadır. Burada iş hayatının, yönetimin, demokrasinin en güzel örneklerini görmek istiyoruz.  Bu şehre gelip geçici gözle bakılmasın. Öyle bakanların da gözü kör olmasın. Kör olmasın ki gelişimi ve değişimi görebilsin.

Bu şehirde hiçbir şey kimsenin tekeli altında değildir. Herkes çorbadaki tuzu kadar konuşsun. Güzelliklerle övünebilsin. Kendi kişisel zafiyetlerini, hırslarını, siyasi veya ticari emellerini burada tatmin etmeye çalışmasın. Su akar kumu kalır demişler. Bu şehir öyle akan çok sular gördü. 

Doğruya geç, eğriye dur demenin zamanı çoktan gelip geçmektedir. Ve kimse hiçbir şekilde aba altından sopa gösterme gibi bir eğilime girmemelidir. Samsun demokrasinin şeffaf odası gibidir. Bu şehrin yararına fedakârlık yapanları kutluyorum. Kimse olmazsa olmaz değildir. Ben olmazsam neler olmaz diyerek düşünen bencillikler artık sona ermelidir. Biz olmazsak, hepimiz olmazsak diyerek başlanmalıdır. Kısacası bu şehirde şehrin yararına bir kelime konuşanı yazanı çizeni, hizmet ardına bir çivi olsun çakanı seviyoruz. Buna devam edilmeli.

Ancak nerede ve kim yaparsa yapsın güç bende diyerek kimseyi umursamaz, burnundan kıl aldırmaz ve milletin güveniyle yukarıdan bakışlı tavırlar kabul görmemeli. “Mutluluklar paylaşıldıkça artar kederler paylaşıldıkça azalır” denilmiştir. Bu şehirde mutlulukları paylaşıp çoğaltmaya, kederleri paylaşıp azaltmaya varız. Var mısınız?
Bunu tavırlarla göreceğiz.
/Ahmet SEVEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder