30 Aralık 2013 Pazartesi

Kültür Merkezi, Samsunun Kalbine Yakışır


İlk açıldığında Samsun'un çok önemli bir eksikliğinin daha giderildiğini düşündüğümüz Atatürk Kültür Merkezi, artık bu kentte yapılan kültürel etkinliklere kapılarını zar zor açabiliyor.

Nedeni ise Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin kurulması ve çalışma yerinin bu kültür merkezinde olması. Aynı zamanda adının da bir anlamı kalmadığı Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü olduğu Büyükşehir  de kabul ettiği bilinen bir gerçek. Çünkü Atatürk Kültür Merkezi önündeki raylı sistem durağının adını "OPERA" adı vermelerinden net bir şekilde anlaşılıyor.

Okul müsamerelerinin bile AKM'de yapılması, yapılmak istenmesi orada çok büyük bir yoğunluk yaşanmasına sebebiyet verdi,veriyor. Samsun Opera ve Balesi provalarını da orada gerçekleştirdiği için sahne devamlı hareketli...

Bunun yanında Samsun'da etkinliği olan tüm amatör korolar, topluluklar konser verecek yer ve gün konusunda türlü zorluklarla karşılaşıyor. Kırk dereden su getirtiliyor yer vermemek için her şey yapılıyor.

Burası sadece Opera ve Bale'ye hizmet edecekse Samsun'a yakışır yeni bir Kültür Merkezi kazandırmanın yolları aranmalı ve bulunmalıdır. Bulunacak bu yerin ise kentin merkezinde olmasına önem verilmeli. Çünkü sanatsal etkinliklerin, çalışmaların hemen hemen hepsi bu şehrin merkezi konumundaki İlkadım'da yapılıyor.

Canik'te bir tane kültür merkezi yapıldı çok da güzel oldu.Şu anda gerçi ısmarlama hizmet veriliyor orada henüz kültürel ve sanatsal etkinlikler,çalışmalar yok ya da ben duymadım belediyenin öyle bir hevesinin olup olmadığına. Atakum Belediyesi de kültür merkezi inşaatına başladı bildiğim kadarıyla, yakışır Atakum gibi bir yere.

Büyükşehir de kültür merkezi inşaatı başlatmış hatta bitmek üzereymiş hayırlı olsun Atakum'a kültür merkezi bir şehirde herkesin geçerkende uğrayabileceği daha merkezi bir yere yapılmalı o kültür merkezinden herkes yararlanmalı yoksa çalışmaların hemen hemen hepsi merkezde yani İlkadım'da, sergileme yeri olan kültür merkezi Atakum'da!..

Bu şehrin kalbinin yeri değiştirilmek istenmiyorsa,(yöneticilerin düşüncesini bilemiyorum) Samsun'a yakışır bir kültür merkezine ihtiyaç var hem de merkezde yani İLKADIM'da.
/Vehbi TEZCAN
20.01.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder