30 Aralık 2013 Pazartesi

Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu Samsun'da


Kendisiyle aynı fikre sahip olun ya da olmayın tevazuu, saygın ve sıcak insan ilişkileri ile kendimizden bir isimdir Sayın Halaçoğlu.

Kelimeleri seçkin cümleleri dolu bir münevver, bir şey olmanın dışında bir şeyler yapmanın adıdır aynı zamanda.

Akademik hırsların ihtirasların kurban edemediği seçkin bir akademisyen, başı ve sonu başka kültürlü bütün reflekslerin sevmediği bir bilim insanımızdır.

Tarih okumaları ve arşivcilikte örnek hatta bilim çevrelerince bilgelik makamında tarif ve taltif edilen büyük bir değerdir.

 Belgenin, bilginin cesur savunucusu, milletinin fedaisi bir kahramandır.
  Zürih’te yaptığı bir konuşmada; ispatlı belgeli olarak “Ermeni soykırımı diye bir şey olmamıştır” dediği için İsviçre devletinin hakkında tutuklama kararı çıkarttığı bir Türk aydındır.

 Biliyorum birçoğunuz da Türk aydını dendiğinde aklınıza Hasan Cemal’ler, Cengiz Çandar’lar, İsmail Beşikçi’ler geliyordur.  Ama bu aydın gerçekten Türk aydınıdır.  Etnik yapılanmaları körüklemeyip aksine bu coğrafyada yaşayan çoğunluğun tamamının aynı kültürlü aynı değerli millet olduğunu, ayrışmaların bölücü faaliyetlerin başkaca milletli hem de tarihsel husumeti eksik olmamış Ermenistan kaynaklı ve Suriye gibi daha birçok kimlikli ve destekli tehdit unsusu olduğunu belgelediği için kimliksiz baskılara hedef olmuş bir Türk aydını…

Hem de öyle böyle değil.  Başka ulusları, başka milletleri savunurken ayakta alkış tutan eller, övgü dizen diller;  Sayın Yusuf HALAÇOĞLU gibi kendi milletini müdafaa eden söz konusu olduğunda ırkçı vesaire çirkin yakıştırmalara tevessül edecek kadar...

  Bulunduğu kamu görevlerinde makamları yüceltmiş, makamların yücelttiği bir isim olmamış, aydın kalabilmiş ender değerlerimizdendir.

  Ve önemlidir; sayısız kariyer örnekleri, yukarıdaki cümlelerin iltifattan çok hakikat olduğunun belgesidir.

Ayrıca her türlü saldırıya karşın milletinin yanında yer almış bir büyük değere kalbi şükranlarımızı sunmak, onu kendi büyüklüğünde ağırlamak da boynumuzun borcudur…
Sayın Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU bugün Samsun’da konferans için bulunmaktadır.
Esenlerini, araştırmalarını biliyorsunuz malumunuzdur buraya sığdıramayacağım kadar çoktur. Ancak birçok şeyi sığdıracağına inandığım konferansı son derece önemlidir.

Samsun Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer ÇAĞLAYAN‘ın özel davetiyle buradalar. Bugün saat 17:00’ de Samsun Türk Ocağı Konferans Salonu’nda “Ortadoğu’daki Gelişmeler ve Türkiye” konulu bir konferans verecekler.

Analizlerine ne karda katılır ya da katılmayız önceden bilemeyiz ancak özellikle Ortadoğu’daki etnik yapılar, aşiret ve oymaklar konusunda en yetkin isimden birçok şey öğrenebileceğiz.
Kendilerine hoşgeldiniz der;  ulusumuzu, milletimizi yücelttiği her bir kelime her bir cümle insanlığa armağan ettiği her bir bilimsel eser için ayrı ayrı teşekkür ederiz.
Varlığınız daim olsun…
Sağlıcakla kalın.
/Uğur DEDE
08.12.2012


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder