31 Aralık 2013 Salı

Samsunspor Sil Baştan

Samsunspor geçen sezon süper ligden düşmesi Samsun’u üzmüştü. Yanlış yönetimler maalesef bu şehrin güzide takımını Samsun’a kabullendiremediler. Başka bir deyişle Samsun şehri Samsunspor’u bünyesinde barındıramadı.

Bir yıl aradan sonra tekrar PTT 1.ci ligde mücadele edecek olan Samsunspor sahaya indi. Kendi evinde TKİ Linyitsporu ağırlayan Samsunspor deyim yerindeyse tepeden tırnağa değişmişti. 2012–2013 futbol sezonuna başlayan Samsunspor’da başta Yönetim olmak üzere Futbolcular dâhil geçmiş sezonlardan hiç kimse yoktu. Böylesi bir yenilikle ilk defa seyircisi önüne çıkan Samsunspor’un neler yapacağı merak konusu idi. Samsunspor’da eski yıllarda top oynayanlardan oluşan bir yönetimin iş başına gelmesi, bu sezonu götürecek olması da ayrı bir ilk olarak Samsunspor tarihinde yerini alacaktır.

Samsunspor’un yeni bir takım oluşu rakip TKİ Linyitspor için bir avantaj gibi gözüküyordu. Ama öyle olmadı. Genç ve yeni ekiple TKİ Linyit karşısında fazla ezilmeden oynayan Samsunspor, gelecek için umut verir gibiydi. Sahada oynayan futbolcuların İlk defa bir arada oynaması Samsunspor için bir dezavantajdı. İlk yarısı orta alan mücadelesi şeklinde geçen müsabakanın 44. dakikasında Samsunspor Musa ile golü buldu. Samsunspor devreyi 1-0 lık bir skorla kapattı.

İlk yarısı vasat geçen müsabakanın 2.ci yarısında takımlar daha etkili futbol oynamaya başladı. 2.ci yarıda Samsunspor rakibine oranla daha etkili idi. Bu oyunun neticesinde Samsunspor rakip kalede Musa ve Adem’le çok net gol pozisyonları buldu. Bu pozisyonları gol yapamayınca rakip avantajlı duruma geçti. Tam üç puanla müsabaka bitecek derken, müsabakanın son dakikalarına kadar rakibine üstünlük sağlayan Samsunspor tecrübesizliğinden olsa gerek 90+2 de kalesinde beraberlik golünü gördü.

Her şeyi ile sil baştan yenilenen Samsunspor 1-1 lik skorla sahadan ayrılması sonuç olarak kötü değildi. Kolay değil. Bütün takımı sil baştan yenileyeceksiniz. Sahadaki futbolcuların ilk defa bir müsabakada bir arada oynamaları, bu oyuncuların genç ve müsabaka deneyimi olmaması Samsunspor için ayrı bir dezavantajdı. Bütün bu faktörleri bir araya topladığınızda sahada alınan sonuç Samsunspor açısından iyi idi.

Samsunspor ilerleyen haftalarda orta saha ve de gol bölgelerinde sıkıntı çekeceği gözükmekte. Şimdiden bunlarla ilgili tedbirlerin alınması gerekliliği vardır. Bütün her şeye rağmen Samsunspor lige iyi bir başlangıç yaptı diyebiliriz.

Kalın sağlıcakla…
/Nedim AYDIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder