1 Şubat 2014 Cumartesi

Sanki Okul Değil, Ev Taşınacak..

Dün haberi alınca şaşırdık... Şaka yapıyorsunuz dedik adeta.. Çünkü daha önce protokol caminin yapılacağı yer olduğu açıklanan Atakum  Tarım Lisesi'nin 5 gün içinde boşaltılması isteniyordu.. Koca okul öğrencisi ve tüm alet ve teçhizatıyla birlikte başka yere  nakledilecekti.. Ev taşır gibi.. 'Bir de evden eve nakliyat firmasına haber verselerdi' bari.. Evet araştırdık gerçekten doğru bilgi bu... Milli Eğitim Atakum Tarım Lisesi'nin bulunduğu binadan beş gün içinde  çıkmasını istiyor.. Bu tebligatta dün yapıldı.. Yani süreç başladı.. Boşalttın boşalttın, boşaltmadın ne olur asıl soru bu aslında..

Yani sömestri bitip okul boşaltılamazsa eğitim başlayınca öğrenciler, öğretmenler dışarı mı atılacak.. Hem de yatılı bir okula böyle bir uygulama ve 5 günlük süreyi anlamak zor.. Böyle bir şey olmayacağı kesin elbette.. Hem konu Bölge İdare Mahkemesi'ne taşınmışken.. Atakum Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Erkan, Atakum Tarım Lisesi'nin 5 gün  içinde boşaltılmaya çalışılması yanlış" diyor.. Tarım Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Nihal Gürpınar ise "Dini alan mı, eğitim  alanı mı birbirine karıştı' diyor.. Sonuç olarak anlaşılan okulu boşaltmayacaklar..

Yerel seçimin arifesinde 'bakın görün ne cümbüş var Atakum'da.. Bu aklıma 2009 seçimlerindeki İlkadım'ı getirmişti.. AK Partili bir Samsun Milletvekili, o dönem seçimin sonlarına doğruydu  'Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'ni taşıyacağız' demişti.. O dönemin AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, "Şimdi sırası mıydı bunun, yok öyle değil böyle gibi açıklamalar yaptı ama, tepki oyları oluştu bölgeden".. Şimdi yine bir yerel seçim öncesi ve Atakum Tarım Lisesi'ndeki bu tahliye  işlemi 'bayağı gündeme gelir' gibi gözüküyor.. Mesela bu tebligat 'basında yerini buldu'.. 5 gün sonra tahliye için verilen sürenin son günü.. O gün yine basında olacağı şimdiden kesin.. Okul aile birliği tepkili..Atakum Kent Konseyi tepkili..

Sonra bir de 'hadi bakalım sizi taşıdık' derlerse şaşmayın.. Sömestre sonu dururken 'Kış kıyamet' başlatılan bu çalışma Milli Eğitim  Müdürlüğü koltuğunun yeni sahibinin de ilk dikkat çeken icraatı olacak gibi  gözüküyor.. Samsun'un yeni Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'e böylece 'Hoş geldiniz' diyeceğim ama... Siyasete de malzeme olabilecek 'Sıkıntılı bir sürecin' pimini çekmiş oldu.. Pazartesi günü yine 'yürütmenin durdurma davası' açılacağı ve okulu  'boşaltmayacağız' açıklamalarına bakılırsa Müdür Girgin, 'hoş bulduk'  demekte zorlanacak gibi gözüküyor.. En azından Tarım Lisesi öğrenci velilerine ve Atakum Kent Konseyi'ne.. Neyse; bakalım süreç nasıl işleyecek.. Okul boşaltılacak mı?.. 5 gün dediğin ne ki;..

/A.Yener CABBAR
01 Şubat 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder