19 Şubat 2014 Çarşamba

Araçlar Ve Korna

Ses kirliliğine bir türlü önlem alınamıyor. Trafikte araçlar ha bire korna çalıyorlar. Hem de gereksiz. Hatta keyf olsun diye. Kırmızı ışıkta bekleyen araçlardan bile korna sesi geliyor. Trafik sıkıştığında en arkadaki araç sürücüsü sanki bunu önleyecekmiş gibi sürekli korna çalıyor. Bunun adına ne derseniz deyin. Bir zamanlar cahillik diyorduk. Şimdi o da tutmuyor. Bu iş diplomayla çözülüyorsa diplomasız insanımız yok gibi. Üstelik üst seviyelerden.

Vatandaşın hak ve hukukuna saygı göstermek için diploma sahibi olmak yeterli değilmiş meğer. Öğretim görmüşler fakat eğitim görememişler. Okullarımız öğretiyor da eğitemiyor diyerek yakınmamız boşuna değil. Hele şu dolmuş taksiler.

Bu yazıyı okuyan dernek başkanları ilk iş olarak toplanıp sürücülerine gerekli uyarıyı yapmalıdırlar. İstisnalar hariç. Dolmuş şoförleri adeta trafik cambazlığı yapıyorlar. Şu şoför koltuğuna oturunca artistleşen şoförlere öyle kızıyor ki insan. “Oğlum bak git” diyesi geliyor. Yapmayın etmeyin demek bile çözüm değil. Birkaç metre ötede yolcu indirmeye hazırlanan dolmuş sürücüsü önündeki aracı soluyor. İstedikleri yerde ani duruşlar yapıyorlar. Buna acil çözüm getirmeli. Klakson sesleri işin cabası.

Oysa dolmuş taksileri şehir trafiğinin ağabeyleri, düzenleyicileri ustaları olarak görmek isterdim. Bunu yapmıyorlar. Yapmalılar. Yapmak zorundadırlar. Bu işin mazereti yoktur. Trafikteki hızlarına dikkat etmelilerdir.

Tekrar gelelim şu klakson konusuna. Daha önce de yazdım. Klakson çalınmayan şehir olsun dedim. Olmadı olmuyor işte. Alışmışız cezaya ille de ceza olacak. Samsun hepimizin. İnsanlara yaşadığımız şehre sahip çıkalım. Daha fazla hırpalamayalım. Hoşça kalınız…

/Ahmet SEVEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder