14 Şubat 2014 Cuma

Kent Çıkarı

SAMSEV'in dünkü toplantısının konusuydu... Katlı yol ve katlı geçişler... Ses verebilen bazı sivil toplum kuruluşları gibi... Onlar da... Bu çalışmanın kent çıkarına olmadığını söyledi... Ve meclis üyelerine de... Kent çıkarına aykırı bu projeye... Karşı çıkmaları çağrısı yapıldı!
***

Olur mu? Mümkün değil! Hiçbir belediye meclis üyesi... Yanlışı olduğuna adı gibi emin olsa dahi... Karşı çıkamaz... En fazla... Kritik sayı olmazsa... Meclise katılmaz... O kadar!
***

Hatırlayın şöyle 5 yıllık meclis çalışmalarını... Kent çıkarı için... 'Hayır' oyu verilmiş... Kaç karar bulabilirsiniz ki? Bazan... AK Parti'nin bölündüğü oylamalarda bile... CHP'lilerin ve MHP'lilerin... Bu kararlara baston olduğunu... Gazete sütunları gibi... Meclis tutanakları da...Çokça yazmıştır!
***

Bugün meclis aday listeleri kesinleşmemişken... Hiçbir üye... Kent çıkarını... Kendi çıkarının önüne koymaz... Bugüne kadar olduğu gibi... Karşı çıkanlar da ters oy vermez... Henüz aday listeleri ilan edilmediği için!
***

Kent çıkarı denilen şey... Yanlış telaffuzdur sanki (!)... 'Kendi çıkarı' deyiminin... Dil sürçmesi gibidir meclis için... Birkaç kişiyi çıkar... Partisine bile muhalefet eden çıkar da... Yılmaz'a muhalefet eden tek tüktür! Çünkü... Hangi parti olursa olsun... Onun parmağı... Ya da parmağındakinin parmağı vardır o listelerde!
***

Yani... Bugün 'ret' kararı çıkmaz meclisten, çıkamaz... AK Partili üyeler bile bölünse... Nöbetçi Yılmazcılar girer devreye de... Yine de bu kentin çıkarı korunmaz!


/Erdem EROL
14.02.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder