26 Şubat 2014 Çarşamba

Samsun Halkı Acaba Sahipsiz Mi?

Ben de sizin gibi rahatsız olduğum, tarafları, şöyle bir yazıya dökeyim. Beraber karar verelim. Şöyle bir soralım, dedim. Dolmuş şoförleri şehir içerisinde yarış edercesine ecel saçıyor mu? Yaya geçitlerinde yayaya hakkı olan geçiş üstünlüğünü tanıyor mu? Özel otomobil şoförleri, tam yayaların geçeceği, köşe başları veya yer gözetmeksizin yayalara ait olan her yere, yollara park ederek, işgalde bulunuyorlar mı?

Dükkân sahipleri, zaten dar olan yaya yollarını öteberilerini sergileyerek işgalde bulunuyor mu? Şehir içerisi sayılan yollarda, hem kendi hayatlarını, hem de diğer yaya ve sürücülerin hayatlarını tehlikeye sokuyor mu? Bilhassa öğrenci taşıyan minibüs ve otobüsler, şehir içerisinde veya dışarısında kendilerine tanınan sürat limitine uyuyor mu?  Tabi ki hepsine olan cevabımız “Hayır“ olacaktır. Şimdi soralım; Samsun halkı Samsun caddelerinde rahat hareket edebiliyor mu, yoksa rahatsız mıdır?
Çok önemli bir şey daha: Kefeli Bulvarında dolmuş şoförleri yaya geçitlerinde, yayalara geçiş haklarını teslim ediyor mu? Yine tabi ki cevabımız “Hayır” olacaktır. 

Önce yazımızın cevabını hep beraber Samsun halkı olarak sorularımıza uygun bir şekilde ve tarafsız, insanca cevap arayalım. Sonra da Samsun’un trafik konusunda sahibi, koruyucusu, yasaları uygulayıcısı, var mı? Yok, muyu cevaplandıralım. Başlığımızı sormakta haklı mıyız, haksız mıyız? Bence haklıyız. Siz ne dersiniz bilemem. Gelin beraberce, Samsun halkı olarak yetkililere içtenlikle “Samsun caddelerini bütün insanların yaşamasına uygun hale getirelim” diye seslenişte bulunalım. Kısa zamanda yetkililerin konuya el atacaklarını ümit edelim. Herkese şimdiden kolay gelsin diyelim.

/Yakup ACAR
26.2.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder