19 Şubat 2014 Çarşamba

Omü’nün Bugününü Anlamak İçin Dününü Bilmek Gerekir

Önceki aylarda Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığım Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) Yönetim Kurulu Üyelerimizden İsa Abanoz, Doğan Kan ve İhsan İde ile Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı makamında ziyaret etmiş epeyi sohbet etme imkânı bulmuştuk. Daha sonra davetim üzerine Kanal S televizyonunda hazırlayıp sunduğum “Yol Haritası” programının da konuğu olmuştu.

Gerek ziyaretimizde gerekse televizyon programında Sn. Akan’da bize çalışmalarından söz ederek, Ondokuzmayıs Üniversitesinin dününü bugününü anlatma fırsatı bulmuştu. Zaten biz elimizden geldiği kadarıyla özellikle OMÜ’nün gelişim ve değişimini takip etmeye çalışıyoruz.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan birikimli ve deneyimli bir bilim adamı. Her şeyden önce samimi ve mütevazı. Yani kimliği ve kişiliği makamına yakışıyor. Samsunumuz için OMÜ önemli. Samsuna Karadeniz bölgesine mal olmuş bu eğitim kurumunu halkımızla bütünleştirmek gerekiyor. Hatta OMÜ değişimleriyle dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bugünü görmek için dünü bilmek gerek. Bunu akil insanlar biliyor.  

Son yıllarda Samsunlular artık Samsun derken Samsunumuz, Üniversite derken de üniversitemiz ifadesini kullanmaya başlamalı. Üniversiteye ve başarılı insanlara sahip çıkmalı. Vatandaş bunun farkında. Üniversiteler ve yetkililer de bunun farkında olmalı. Sn. Akanın ÖMÜ Rektör adayı olmasını önemsiyorum. Zira geçmişteki çalışmaları gelecekteki çalışmalarının teminatıdır. Sn. Akan döneminde taşkınlık yerine istikrar, gerilim yerine sükunet, popülizm yerine gerçekçilik öne çıkmıştır.

Kim ne derse desin Samsun kolay görünen ancak en zor yöneticilik yapılan illerden birisidir. Hatta başta gelenidir. Bu ayrı bir tartışma konusu. Diyeceğim odur ki; gerek OMÜ Rektörü Sn. Akan’ı ziyaretimizde gerekse kendisiyle yaptığımız TV programında bir kez daha Samsunun Üniversitesiyle ne kadar güçlü olduğunu ve bununla ne kadar gurur duysa yerinde olduğunu bir kez daha anladık. Samsunda hasretini duyduğumuz bu anlayışı kazandırdığı için teşekkür etmek boynumuzun borcudur.

/Ahmet SEVEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder