19 Şubat 2014 Çarşamba

Bilim Ve Teknoloji Şehri Samsun

Samsun’un yöneticisi olmak ağır bir yükümlülüğün altına girmektir. Halkın isteklerine kulak vermek ve gereken alanlarda etkinlikler düzenleyerek halkı sosyal aktivitelere yönlendirmek bir yönetici için önemli bir gelişmenin adımıdır. Bir ili en iyi tanıtan ve şehrin vitrini konumundaki üniversite ve belediyeler de çalışmalar düzenleyerek şehri aktif hâle getirmelidir.

Halkı en iyi şekilde idare edebilmek günün şartlarına yani günün teknolojisine ayak uydurarak gerçekleştirilebilir. Bunun en güzel örneğini Kaliforniya’da bulunan Silikon Vadisinde görmekteyiz. Halkın dikkatini çeken teknoloji ve iş alanları bu yöndeki çalışmaları Samsun şehrinde de uyguladığımızda şehrin ve ülkenin kalkınmasına, insanların iş imkânlarının daha etkin hâle gelmesine yardımcı olur.

Eğlence ve turizm açısından Disney Land gibi eğlence parkları kurup şehri hem ekonomik açıdan hem de turistik açıdan geliştirebiliriz.

Ülkemizdeki tren yollarını daha yaygın ve aktif hâle getirmek için çalışmalar yapıp, ülke içindeki trenlerde yolcu taşımacılığını elverişli bir hâle getirip Samsun-Trabzon arasında yolcu taşımacılığı yapabiliriz.

Samsun’un iş sektörüne baktığımızda birçok insanın işsizlikten yakındığını görürüz. İnsanlar iş bulamayınca başka yerlere göç etmek zorunda kalırlar. Bunun yanında Samsun’da gelişmiş iyi sektörler de vardır. Tarım sektöründe Samsun iyi gelişmiştir. Fakat bu Samsun için, Samsun halkı için yeterli değildir. İşsizliğin azalması için ilimizde fabrikaların kurulması gerekmektedir. Bu durumda işsizlikte düşüş gözlemleyebiliriz.

Samsun’da sanatsal faaliyetler, edebiyat alanındaki etkinlikler diğer illere nazaran daha azdır. Bu sorunumuzu şairlerimizle, sanatçılarımızla iletişim kurarak çözebiliriz. Bunun yanında gençlerimizi sanata ve edebiyata teşvik amacıyla dernekler kurabiliriz.

Samsun’da sık rastladığımız sorunlardan birisi de yollara park edilen arabalardır. Bu görüntüyü Samsun’un birçok yerinde görürüz. Çünkü yeterli otopark yok. İnsanların kendine ait otoparkları da olmayınca maalesef yollara, sokak aralarına park etmek zorunda kalıyorlar. Bu sorunu çözmek için de otoparkları artırabiliriz, yeni yapılan binalarda otopark düzenlemesi yapabiliriz. Böylece sokaklarda, mahalle aralarında arabalar daha aza iner. Çevremiz de düzenli görünmüş olur.

Bir yönetici için böyle aktiviteler yapmak yöneticinin önemli bir yere gelmesini sağlar, halkın refahını artırır. Halkımız güzelliklerin en güzeline layıktır. Halkımız varsa biz varız.  Allah’a emanet olunuz.

Sedanur PALA. (Namık Kemal Anadolu Lisesi- YAZARLIK KULÜBÜ Öğrencisi)

/İsa ABANOZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder