19 Şubat 2014 Çarşamba

Samsunluyla Dalga Geçilemez…

Yusuf Ziya Yılmaz’ın iddiası: Samsun 10 yılda 20 kat büyüdü. CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarık Cengiz adeta isyan etti. ‘Samsunluyla dalga geçiyor’ dedi. Hiçbir Samsunlu dalga geçilmeyi hak etmez. Söylemler her ne kadar dalga geçercesine de olsa, dalga geçildiğinin farkında olan Samsunlu sandıkta hesabını sorar. Sayın Yılmaz, Samsun’un 20 kat büyüdüğünü siyaseten söylüyor. 15 yıldır devam eden aldatmaların bir parçası olarak. Bu aldatmalara çoğumuz kandık. Samsun’un kan kaybına yol açtık.

Hizmet açısından baktığımızda Samsun’un 50 yılı bence kaybedildi. Bu gerçek ortadayken, Samsun’un 20 kat büyüdüğünü söyleyen Sayın Yılmaz’a Sayın Cengiz’in tepki göstermesi bence olağan. Yusuf Ziya Yılmaz her seçim öncesi ortaya çıkıp geçmişi karalarken, hizmet götürdüklerini anlatmaya çalışıyor. İyi de 15 yıldır Samsun’un Büyükşehir Belediye Başkanı. Geçmişi karalamak, başarısızlığının bence bir itirafı.

Aslında yapılması gereken, Sayın Yılmaz’ın yaptıklarını tek tek açıklaması. Yapacaklar üzerinde siyaset yapmaması. Çünkü vaatleri hep hayal olarak kaldı. Ciddi projelerden yapabildiği yok. Rutin işlerle yetindi. Şimdi ortaya çıkıp tecrübeden söz edip Samsun’u hizmete kavuşturacağını söylemesi karşısında sorulabilecek tek şey, bugüne kadar nerede olduğu. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Yusuf Ziya Yılmaz’ın başkan olmasından önce belirgin gereksinimleri vardı. Şimdi ise bu gereksinimler öylesine çoğaldı ki, yapılamaz hale geldi. Samsun sorunlarla boğuşur halde.

Önümüzdeki dönem daha da zor olacak. Çünkü 4 ilçeden oluşan Samsun Büyükşehir Belediyesi 17 ilçeli olacak. Dört ilçeye hizmet vermekten uzak kalan, toplum ile kavgalı olan bir anlayışın 17 ilçe  ile baş etmesi bence beklenemez. 17 ilçeye hizmet verebilecek yeni bir anlayışa ihtiyaç var. Halkla bütünleşebilen, birlikte hareket edebilen, isteklere ortak noktada buluşarak cevap verebilen bir belediyecilik anlayışı gerekli. Her ne kadar adı mahalle olarak değiştirilse de köylerimiz köydür.
Kentli olmaları mümkün değil.

Kentlilik bilinciyle o köylere ne hizmet verilebilir ne de sorunlarına çözüm bulunabilir. Hele hele 5 yıl sonra yürürlüğe konulacak vergi yükü köylerde var olan sorunları daha da büyütecek. Büyüyen sorunlar halkın tepkisini öfkeye dönüştürecek. İçinden çıkılmaz bir hal alacak. İşin en garip yanı halka kapılarını 15 yıldır kapalı tutan bir anlayışın devamı halinde olabilecekler hepimizi rahatsız edecek. Bu böyle biline.

/Avni DEMİR
19.02.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder