28 Şubat 2014 Cuma

Bir Şehrin Kaderiyle Oynama Sanatı

Başlık itici ya da “Sanat” ifadesine aykırı olabilir. Haklısınız. Kişisel, ideolojik veya farklı bir beklentiye ulaşamadığında düşünmeden ortaya atılan her türlü iddia, aslında önce o bulunan coğrafyayı ilgilendiriyor. Ve maalesef bu Bafra’da çok da sık oluyor. Dün “Bafra’da Çocuk Satılıyor” haberlerini yapan düşünce, bugün “Hayvan barınağı sakinleri açlıktan ölüme terk ediliyor” mesnetsizliğiyle çıkıyor ortalığa. İşin ilginç yanı ise, duyarlılığı ile alkış toplayan, her türlü canlının derdini dert edinen zümre ise araştırmadan, soruşturmadan bu iddiaları gerçekmiş gibi yorumluyor, tepkilerini dile getiriyorlar. Bana göre tam bir mantık tutulması bu.

Şimdi “Aman efendim ne olmuş, gerçek öyle değilse sorun yok” şeklinde düşünebilirsiniz. Fakat gerçek her ne kadar öyle olmasa da atılan çamurun izinin etkisi azımsanmayacak ölçülerde olabilir.
Oluyor da. Yıllar sonra alakasız bir yerde, alakasız bir ortamda hiç tanımadığınız biri Bafralı olduğunuzu öğrendiğinde “Bafra’da hala çocuk satılıyor mu? “ sorusunun karşısında yaşadığı çaresizliği unutamayan biri olarak söylüyorum bunu.

Demem o ki; yıllar sonra bir Bafralıya “Orada hala köpekler açlıktan ölüyor mu”  önyargısına karşı cevapsız bırakılmanın ne manası var. Bu bir vebal değil midir?  Oysa bir düşünün; Bölgenin en kapsamlı hayvan barınağını hayata geçiren bir anlayış, orada barınan hayvanları açlıktan ölüme terk edecek kadar vicdansız olabilir mi? Bu iddiaları ortaya atarak;

2012 yılında sokak hayvanları için bir barınak projesi ile önemli bir adım atan,  Projeyi örnek standartlara uygun şekilde hayata geçirip hizmete sunan, Bafra’daki sokak hayvanları sorunu minimuma indiren, Barınakta veterinerimiz dahil 7 personel ile yaklaşık olarak 650 adet köpeğin tüm bakımlarını ve rutin kontrollerini yapan Bafra Belediyesi’ne haksızlık edilmiş olunmuyor mu? Gerçek amacın bağcıyı dövmek olduğu o kadar açık ki.

Algılarda Bafra’yı küçük düşürmek, asılsız iddiaları hayata geçirerek sosyal medyada gündem oluşturmak Bafra’nın kaderiyle oynamaktan başka hiçbir şekilde açıklanamaz. Ve bunu sözüm ona “Sanat” haline getirmek, her fırsatta altını çizdiğimiz malum Bafralılık duruşu ile asla bağdaşmaz. Birilerinin bilinç altında oluşturduğunuz, grileştirmeye çalıştığınız, soru işaretlerine büründürdüğünüz gerçek Bafra bu değil. Kusura bakmayın…

/Birol BİRCAN
28.02.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder