19 Şubat 2014 Çarşamba

Yetkililere Duyurulur

  
Önceki yazılarımda kaleme aldığım Samsun şehrini yönetenlerin vurdumduymazlığı neticesinde yer bulunamayan müdürlüğün akıbeti ne oldu?  Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü faaliyete geçti mi? Müdürlüğün son durumu nedir. Bu müdürlük Samsun’da faaliyet gösterecek m? Yoksa zaman aşımına uğrayıp kapanacak mı?

Konu ile ilgili şu ana kadar hiçbir etkili ve yetkili açıklama yapmadı. Acaba biz fazla bir şey mi istedik. Yo… Olan bir birimin varlığını ortaya koymuştuk. Biz bu birimin varlığını ortaya çıkartmakla hata mı yaptık. Eğer bunda bir hatamız var ise özür dilemesini de biliriz.

Bir gariptir benim Samsun’um! Bu kent eğer adam gibi yönetilmiş olsaydı bugün merkez nüfusumuz 1,5 milyon civarında, ihracatımız 5–6 milyar dolar civarında, Karadeniz bölgesinin en güçlü ili olurdu. Ama nerede! Kimsenin umurunda değil. Ne yönetenlerin ne de vatandaşların umurunda. Hal böyle olunca al gülüm ver gülüm misali! Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu, ilerleyen zamanlarda anlaşılır. O zaman da iş işten geçmiş olur.

Hani bu şehrin Milletvekilleri, Ticaret odası, Ticaret borsası, Mimarlar odası, mühendisler odası, Meslek grupları, Sivil toplum örgütleri, Samsunluyum diyenler neredesiniz? Ne iş yaparsınız? Ha!… Üç yıldır kurulan bir müdürlük halen daha faliyete geçmemiş. Zoru gördünüz mü biz Samsun’luyuz. Yok ya!… Bu yükün altında bir gün kaldığınızda o zaman göreceğiz feryatlarınızı.

Demek her şey toplum için değilmiş! Gemisini yürüten kaptanlar! Yarınlarda başka yerlere tayin olduğunuzda o zaman ne diyeceksiniz? Nasrettin hoca misali arkanızdan kim gelecek! Yazıklar olsun bu zihniyetlere!

/Nedim AYDIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder