19 Şubat 2014 Çarşamba

Çalık Yedaş’da Neler Oluyor!

Samsun, Ordu, Sinop, Amasya ve Çorum İllerinde elektrik dağıtım hizmeti veren Çalık Yedaş’da akıl almaz usulsüz işler yapılmakta. Bir önceki yazımda belirttiğim gibi kurumun icraatları dışarıdan görüldüğü gibi değilmiş.

Hani halk arasında bir deyim vardır. Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış! Çalık Yedaş Çarşamba işletmelerinde elektrik abonelerinin haberleri olmadan abonelikleri gizliden iptal edilmiş. Bu abonelerin içerideki depozito paraları abonelerin imzaları olmadan vezneden çıkışları yapılmış. Sadece bununla da kalınmamış ölüler mezardan çıkartılmış ödemeleri yapılmış.

Çalık Yedaş Kurumu olarak Hangi yetkiye dayanarak abonenin haberi olmadan aboneliğini iptal ediyorsunuz? Depozito paralarının vezne çıkışı yapılarak ödemiş gibi gösteriyorsunuz! Yani vezneden çıkmış gibi ödendi makbuzları kesiliyor? Abonenin imzası olmadan vezne makbuzlarının çıkışı nasıl yapılır! Daha sonraki aşamalardaki işlemleri nasıl yaptığınızı herhalde izah edersiniz? Sizin kurumda ihtar diye bir mekanizma yok mu? Abonelerinize önceden niçin tebligat göndermediniz. Abonelere karşı yasal sorumluluğunuz yok mu?  Asli görevlerinizden birisi de tüketiciyi korumak olsa gerek!  

Aslında bu işler üçüncü ayın başından beri yapılmakta imiş. Talimat perakende müdürlüğü tarafından elektronik posta ile verilmiş. “Bahse konu aboneleri iptal edin.” Yapılan işlemlerin tamamen usulsüz olduğu bir gerçek. Bu işlemleri yapan personeller amirlerini uyarmışlardı. “Talimat bu yapılacak” denildi. Çalışanlar emir veren amirlerine karşı mı geleceklerdi!

Bu konu ile ilgili bazı duyumlar aldım. İnanmak istedim. Peşinden belgelere ulaşmak kolay olmadı. Bir ay gibi zamanımı aldı. Belgeler gelince işin şekli ortaya çıktı. Konu ile ilgili Çalık Yedaş yetkililerini aradığımda önce şaşırdılar. Daha sonra durumu düzeltme adına gerekli işlemleri yapacaklarını beyan ettiler. Ben kurumu mayıs ayının sonlarına doğru aramıştım. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali Haziran ayının ilk haftası sonuna doğru konu ile ilgili kurum içi soruşturma başlatmışlar.

Be kardeşim anında denetlenen bir kurum! Avrupa ödüllü bir kurum! Nasıl olurda üç ay önce yapılan bu işlerden haberdar olmaz! Yanlışları görmez! Ben sizleri uyarana kadar neredeydiniz? Talimatı verenler makamlarında oturuyordu. Üç beş suçsuz garibanı işinden çıkartarak bu işi çözeceğinizi mi sanıyorsunuz? Halen daha makamında oturanlar var! 

Siz vatandaşları yolunacak kaz mı sandınız? Gelen abalıya vuruyor. Bunu ne ile izah edeceksiniz? Bu sadece bir ilçede olan! Çorum, Sinop, Ordu, Amasya illeri ve Samsun’un diğer ilçeleri için “Acaba”  diye düşünmüyor değilim hani! Ya bilmediklerimiz de varsa!..

/Nedim AYDIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder