23 Şubat 2014 Pazar

19 Mayıs Kutlamaları ve Samsun

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta coşku ve heyecanla kutlandı. Bir öncekilerden daha farklı daha katılımlıydı. Vatandaşımız bu defa kutlamaları kendine yakın buldu. Samsunda bayram kutlama programı aksaksız yürütülmesi büyük bir başarıdır. Birçok programla zenginleştirilmiş yediden yetmişe herkesin kendisinden bir şeyler bulması sağlanmıştır.

Ülke genelinde 19 Mayıs kutlamalarını istismar etmek isteyenlere karşı da büyük bir ders verilmiş oldu. Bu Milletin hak ettiği bu bayramı istismar ederek durumdan vazife çıkarmak isteyenler yine elleri boş kalmıştır. Millet bayramına sahip çıkmıştır. Türkiye elden gitmemiş. Korkulan olmamıştır. Korkutma ve endişe yayma taktiği işe yaramamıştır.  Kimsenin bundan malzeme çıkarmasına müsaade etmemiştir. Sineyi millete dönmüştür. Bayramların sahibi millettir. Heyecan ve coşku dolu bir bayram yaşanmıştır. Elbette eksiklik ve aksaklık olabilir. Olur da. Olacaktır da…

Ancak her zamankinden daha farklı daha millete dönük daha toplumu bütün etrafıyla içine alan bayram yaşanmıştır. Bunda kuşku yoktur. Düzenlemelerden kimsenin kuşkusu yoktur. Kuşku değil bundan bile malzeme çıkartmaya çalışmak demektir. Bu ülkede insanları sevenler sevmeyenler diyerek bölmeye, ötekileştirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Birliği beraberliği bayram kutlamalarında bir kez daha gördük yaşadık. Bu ülkenin değerlerini bir kesime mal etme yanlışlığını yapanlar artık anlamış olmalılar. Kedere de sevince de hepimiz aynı ölçüde ortağız. Velhasıl hiçbir şey elden gitmiyor.

Bu millete ait değerlerle milleti birleştirmeye değil ötekileştirmeye çalışanlar başka kapıya gitmeliler. Bu oyun tutmamış tutmayacaktır bilmeliler. Özellikle bütün ülkenin gözü üzerinde olan 19 Mayıs şehri Samsundaki kutlamalara gösterilen hassasiyet sonucu başarı gösterilmesi ayrı bir takdir konusudur. El ele yürek yüreğe kutlanan bayramdan dolayı emeği geçenleri tebrik ediyorum.

/Ahmet SEVEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder