14 Şubat 2014 Cuma

Samsun Rağmenlere Rağmen

Halka bir şey sordukları  yok. Akıllarına eseni yapıyorlar. Sonra da yanlışlarını halka fatura ediyorlar. Burası Samsun. Nasılsa birlikte hareket edecek sivil toplum kuruluşları yok ya. Eylemci ruh gelişmemiş ya.  Meydan boş ya…

Yani bir bakıma atış serbest.  Bazı belediyelere bir bakın. Söylemeye dilim varmıyor fakat söylemek zorundayım. Halka kapalı birimler haline gelmiş. İçeri girerken güvenlik duvarlarını aşmak zorundasınız. Bunu ilk önce başlatan Büyükşehir belediyesi. Belediye Başkanı ile görüşme yapabilmek fermana muhtaç. Sonunda istemeyerek de olsa al senin olsun demek zorunda kalıyorsunuz. Etten duvarlarla abluka altına alınmış bir başkan düşünebiliyor musunuz?

Biz Samsunluyuz. Burada doğduk yaşadık ekmek yedik ve burada öleceğiz. Çok idareciler gördük. İtiraf etmek gerekirse böylesine ilk defa rastlıyorum. Bas bas bağırıyoruz. Samsunun kimliğini değiştiriyorsunuz.  Kişiliğiyle oynuyorsunuz diye… Defalarca dile getirdim. İsimlere bir bakın. Vatandaşın yerden göğe karşı olduğu isimleri nereden buluyorlarsa getirip veriyorlar şehrin muhtelif yerlerine. Yazık değil mi?

Kime sordunuz, kime danıştınız. Seçilmişlerden birisi de yüksek sesle hey siz ne yapıyorsunuz diye sormuyor. Sormamalarının altında belki bir takım nedenler olabilir? Başkalarına sordurmak hoşlarına da gidebilir. Fakat hiçbirisi şık değil. Samsun rağmenlere rağmen yönetiliyor. Yönetilmiyor öyle sanılıyor.

İçerisinde gerçek STK ların ve halkın onayını almayan yani halk tarafından kabul görmeyen şeyleri şaibeli görüyorum. Daha önce de tekrar ettiğim gibi gelin tartışalım bunu. İstenilen her yerde. Bilin ki doğru sadece sizin doğrularınızdan ibaret değil. Anlaşıldı mı ola.

/Ahmet SEVEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder