23 Şubat 2014 Pazar

Samsun Avm Gerçeği Ve Demirtaş

İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş AVM ler açıldıkça küçük esnaf zor duruma düşüyor diyor. Bunu aylar öncesinde yaptığı bir konuşmada ısrarla söylemiş konuya dikkat çekmek istemişti. Şu anda Samsunun en önemli konularından birisi bu. Küçük esnaf can çekişiyor. Yarınını göremiyor. Borçlarını ödeyemiyor. Çoğu iflas ederek aradan çekilip gidiyor. Hatta içlerinde Samsunu bile terk edip gidenler var. Borç harç işi bugünlere getirebilmişler. Ya bundan sonrası?

Samsunun en işlek caddeleri bile S.O.S vermeye başladı. Eskiden kiralamak için dükkân bulunmazdı.
Şimdi aylarca kiracı bekleyen boş dükkânlardan geçilmiyor. Esnafın durumu gerçekten zor. İyi hatırlıyorum. Bundan birkaç yıl önce Kanal S ‘de yaptığım bir programda Fatih Sultan Mehmet Caddesi ve civarı İstanbul’un Lalelisi olarak değerlendirilmişti. Şimdi Laleler kurudu. Hiç de olmasa elde kalanları yaşatmak gerekiyor.

Demirtaş işte bu gerçeğe dikkat çekerek bir dizi önlem almak istediklerini anlatıyor. Yoksa buralar bir gün ıssız caddeler halini alacaktır. Bu gerçeği bugünden hattat dünden beri görüyor. Zira yine adı geçen ticaret hareketliliği içerisinde olan bu bölgede artık ailelerde ikamet etmiyor. Sn. Necaattin Demirtaşın eğer bu durumu kurtarırsa esnafın kahramanı olacaktır.

Bu bölgeleri yeniden canlandırmak yalnızca İlkadıma değil, insanlığa büyük hizmet olacaktır. Zira bu çalışma Samsunun geleceğine sahip çıkmakla eş değerdedir. İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş’ın doğrudan AVM lere karşı olmadığını, asıl karşı olduğu şeyin küçük esnafı AVM ler karşısında ezdirmemek olduğunu, AVM lerin şehir dışında konuşlanması gerektiğini ve bunu savunduğunu biliyorum. Sözü özü bu iş gerçekten ciddi. Herkes biliyor ki AVM gelince küçük esnafı zor duruma düşecek. Öyleyse önce önlem alınmalıydı. Keşke dememek için bugünden tezi yok çalışmalar yapılmalıdır. Yoksa evet yoksa… Esnafımız bu ateş karşısında kar gibi eriyip tükeniyor…

/Ahmet SEVEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder