13 Mayıs 2014 Salı

Sahil

İnşaat Mühendisleri... Mimarlar... Çevre Mühendisleri... Çevreciler... Atakumlular... Samsunlular... Herkes karşı Sahil Yolu projesine... Ama yapacak bir şey yok... Neden? Çünkü Samsunlu yüzde 49 oy verdi... "Yapacağım!" diyeni 'Başkan' seçti? Öyleyse katlanacaksın... Çünkü, seçtiğin başkan... Demokrasi denilen şeyi... "Seçildiysem her şeyi yaparım!" olarak anlıyor, algılıyor! "Samsunlu yüzde 49 oy verdiyse... Yıkarım, bozarım, kaldırırım..." diyor!
***

Biraz üzerine gitseniz... "Çıkar cübbeni, bırak sıfatını, kır kalemini çık karşıma... Gir siyasete aday ol!" diyecek! Çünkü... "Uzlaşma!" kelimesini... Kendi söylediğinin kabul edilmesi olarak biliyor... 'Yanlış' sözcüğünü... "Kendisine karşı durulması" olarak değerlendiriyor... Samsun'u köyü gibi görüp... Dilediğince katlediyor!
***

Dün birçok projede böyle oldu... Bugün daha beterini yapıyor... Emin olun yarın... Dün ve bugün yapılanları arayacaksınız! Çünkü... Demokratik teamüllerle göreve gelmiş... Halkı ve fikirlerini yok sayan... Halkı, fikrini sadece seçimlerde verdiği oyla kullanma hakkına sahip topluluk olarak gören... Yöneticilere teslim bu şehir!
***

Birileri... "Demokrasi, fikren azınlıkta kalanların haklarının korunmasıdır!" dese... Masal anlatıyor sanır! "Halkın yerel yönetimlere doğrudan katılma hakkı vardır... Üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa Birliği'nin kriterleri arasında yer alır..." diye yazsanız... Tercüman arar! Ama olan Samsun'a olur! Binlerce yılda oluşan bir sahil... Bir tek kişinin kararıyla... Yok edilir işte! Ve vebal taşır herkes... Bu yok oluşa bakarken!

/Erdem EROL
13.05.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder