29 Mayıs 2014 Perşembe

Sağlık Kenti Samsun'un Hal-i Pür Melali

Hal-i pür melal..! Farsça kökenli bu kelime, Osmanlıcadan dilimize yerleşmiş ve bugüne kadar gelmiş bir tanımlama ve sözcüktür. İçersinde bulunulan acı durumun özeti olarak bilinir. Yani, bir şeyin can sıkıcı, dertli ve biraz da utanılması gereken durumu anlatmak için kullanılır. ‘Sağlık Kenti Samsun’ Kulağa çok hoş geliyor bu sözcük. Gerçi daha sonraları ‘Spor Kenti Samsun’ ve ‘Turizm Kenti Samsun’ gibi tanımlamalarda yapıldı. Ve fakat Hiç biri olamadık. Birçok hastane kuruldu Samsun’da. Hastanelerimiz görünüşte iyi. Hatta şık yapılar olarak dikkati çekiyor. Bir kamu hastanemiz, dış cephesini Kırmızı- Beyaza bile boyadı. Takımımızın Play OFF oynadığı bir sırada gerçekleşen ve gönlümüzü okşayan bu eylem ne deniyle hastane yönetimini alkışladık bile. Ama hastanede bazı ameliyatlar yapılamıyormuş. Ne gam…!

Biliyorsunuz bu konu Halkın Kürsüsüne yapılan bir şikayet üzerine gündeme geldi. Uygun malzemelerin alınmadığını gerekçe gösteren bazı hekimler Samsun Araştırma Hastanesi ile Gazi Devlet Hastanesinde ameliyat yapmıyorlarmış. Hastalar ise bu durum karşısında fakülteye ya da özel hastanelere gidiyorlar. Bu yetmezmiş gibi fakülte hastanesinde de asistan doktor yetersizliği nedeniyle kalp damar cerrahisinde de kalp ameliyatları yapılamıyormuş. Spor Kenti olmadık. Futbol dışındaki spor faaliyetlerimiz yok denecek kadar az. Ki; Futbolumuzun acıklı durumunu da yazmaya gerek yok bile.

Turizm Kenti zaten olamayız. Olmamak için bu ülkedeki en iyi kumsalı yok etmek için büyük bir çaba içersinde bazı kurumlarımız. ‘Sağlık Kenti’ olabilirdik ama. Gerçekten bunun olabilmesi için çok önemli avantajlara sahiptik. Onun olmaması için de neler yapıldığına ne gibi çarpıklıklara imza atıldığına tanık oluyoruz şu sıralar. Ve fakat Yener Cabbar da yazdı iki gün önce. Bu duruma isyan etti yani. Bu şehirde bir yetkili çıkıp ta bir açıklamada bulunmaz mı? Bu kadar mı vurdumduymaz olunur? Pes yani.

/Ragıp GÖKER
29 Mayıs 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder