1 Mayıs 2014 Perşembe

Atakum Kent Konseyi

Atakum Belediyesi tarafından Kent Konseyi kapısının kilitlerinin göbekleri değişmiş. Evet, doğru duydunuz. Buradan hareketle şu sonuca varabilir miyiz? Atakum’da köklü değişiklik başladı. Kilit göbeklerinin değişimi Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın emriyle gerçekleştirilmiş. Bugün 150 bin nüfusu olan, yarın bu nüfusun 500 bine çıkması beklenen bir ilçenin Belediye Başkanı bir kapı kilidinin göbeğiyle uğraşır mı? Uğraşır işte. Neden uğraşır?

Kent Konseyi Başkanı Murat Erkan yol inşaatıyla ilgili bir açıklama yapmış “Sahili katlediyorlar” demiş. Anladınız mı şimdi? Kent konseyi toplantı yapamasın diye değiştirilmiştir bu kilit. İçeri giremesinler diye yani. Hiç mi kafanız basmıyor? İnsanlar her yerde toplanır ve açıklama yapabilirler. Kent konseyi olmazsa adı “Atakum’u sevenler derneği” olur. “Atakum’daki kuşları sevenler derneği” olur.

İnsanların fikirlerine ve ağızlarına gem vuramazsınız. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı aslında Kent Konseyini kendisi toplayıp “Arkadaşlar bu konuda ne yapacağız neler yapmalıyız” diye sormalı. Çünkü yok edilmek istenen sahil başkanı bulunduğu ilçenin sahili…

Yanlış Yatırımlar Ve Sahil
Yanlış yatırımların sahili ne hale getirdiğini görmek isteyenler Yakakent ilçesine gitsinler. Yıllar önce planlama eksikliği nedeniyle yapılan liman ve sonrasında büyütülen mendirek ilçenin güzelim sahilini berbat etti. Buradaki konutların maruz kaldığı tehlikeyi önlemek için bu kez sahile kocaman kocaman kayalar döküldü. Bu da yetmedi sahilin korunmasına bu kez (T) adı verilen garabetler yapıldı buraya. Güzelim sahil berbat bir durumu dönüştü. Bugün Atakum’un ve 19 Mayıs ilçesinin sahillerini “Sahil Yolu” saçmalığıyla yok etmek isteyenler gidip Yakakent’teki sahili incelesinler. 19 Mayıs ve Atakum sahilinin önümüzdeki yıllarda ne hale geleceğini bugünden görsünler.

Büyük Cami Önündeki Alt Geçit
Yıllar önce rahmetli Muzaffer Önder Belediye Başkanı, Yusuf Ziya Yılmaz ise Karayolları 7. Bölge Müdürüydü. Büyük Cami önünden geçen yol da Karayollarına aitti. Rahmetli Önder Büyük Cami önünden yayaların karşıya geçebilmesi için alt geçit yapılmasını istemiş ve Karayollarına bir yazı yazmıştı.

O zaman kendisine “Ret” cevabı veren Yusuf Ziya Yılmaz Büyükşehir Belediye Başkanı seçilince çalışmalara başlamış ve Büyük Cami önüne bir alt geçit, bir kapalı otopark yaptırmıştı. O Otoparkın kaç liraya yapıldığı ve neden o kadar yüksek meblağlara çıktığını sormuyorum burada. Dün geçtim o alt geçitten. Geçitteki dükkânların tamamı kapanmış. Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri(!) resmedilmiş oralarda. O kapanan dükkânlar Samsunspor’a düşük bir ücretle kiralanamaz mı? Samsun’da sadece o dükkânlarda Samsunspor ürünleri satılamaz mı? Satılır da bunu kim düşünüp gerçekleştirecek…

/İsmail BAŞARAN
01 Mayıs 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder