5 Mayıs 2014 Pazartesi

Batıpark’ta Bir Pazar Günü..

PAZAR günüYelken Kulüp yanındaki çek- çek yerlerine yolum düştü istek üzerine.. Havalar ısınınca Samsunlular kendini sahile atmış. Bu görüntüyü her gördüğümde mutlu oldun hep.. Alabildiğine bir yeşil alan.. Onlarca gazebo.. Olmayan yerlerde insanlar yanlarında getirdikleri kilimleri, çarşafları yerlere sermişler.. Semaverler kaynıyor.. Kimi kalabalıkta çilingir sofraları. Zaten uzaktan baktığınızda Amerikan filmi seyrediyor gibisiniz..

Mangallardan çıkan dumanlar, yerlilerin birbirleriyle haberleştikleri görüntüleri anımsatıyor adeta.. Oynayanlar, zıplayanlar..  Mangalda pişen etten tadıp, içeceklerini yudumlayanlar. Teleferiğin etrafındaki otopark tıklım, tıklım.. Bir Pazar nostaljisi yaşamak isteyenler teleferikle Amisos’a çıkıp, dönüyorlar..

 Amazon kanalı ve aslanlar bir başka keyif yeri olmuş.. Kafeteryalar ha keza öyle!.. Batı Park halka sunduklarından, halkta yaşadıklarından mutlu.. Tüm manzarayı geniş objektifle seyredince birilerinin ağzına pelesenk olmuş soru geldi aklıma; “Yusuf Ziya Yılmaz ne yapmış?” Gidin parkların batısındakine, doğusundakine ve halktaki mutluluğu yerinde görün.. Eh, sonrada bizahmet yukarıdaki sorunun cevabını da verirsiniz artık!..


Trafik Haftası
CUMARTESİ günü Canik Kültür Merkezi’nde, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavran’ın düzenlediği bir kahvaltıya davetliydim. Önce Sayın Kavran’a nazik daveti, şahsım hakkında deklere ettiği düşünceleri ve dernek faaliyetleri çerçevesindeki başarılı çalışmaları için teşekkür ederim.. Ne yazık ki, tükettiğimiz yıllara baktığımızda toplum olarak çok geliştiğimizi söylemek ne yazık ki, mümkün değil bu konuda.. Kuralları, ne biliyoruz!. Ne önemsiyoruz!. Ne de, uyguluyoruz!..

Elbette ısrarlı bir eğitim ve kültür gelişim sonucunda çözülecek bir konu ama buna da ciddi olarak eğilmiyoruz.. Konu detaylı ama orada Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı’nın verdiği önemli bir bilgiyi paylaşarak sonlandırayım isterseniz. 12 Milyon liralık bir yatırım ile Büyükşehir,

“Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ni (TEDES) hayata geçiriyor. "Yakın bir zamanda 32 noktada hız koridoru, kırmızı ışık denetlemesi ve yaya ihlalleri gibi bütün kural dışı denetlemeleri yapacak bu sistemi kuracağız. Artık insanlar kural ihlali yaptığında kişilerle ve kavşak noktalarında ki görevlilerle oturup tartışmayacak. Modern bir şekilde her şey elektronik olarak tespit edilecek. Yapılan her kural dışı davranış belgeleri ile birlikte kişilerin adreslerine postalanacak." Trafikte, küstüm oynamıyorum devri bitiyor yani!..

Günün Sözü: BAZEN öyle hizmetler olur ki hayatta; Yapan da mutlu olur, yaşayan da..N.S

/Nusret SAĞLAM
05 Mayıs 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder