6 Mayıs 2014 Salı

Borsan 30 Yaşında…

Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer almak her babayiğidin harcı değil. Borsan başarmış. Borsan’ın yaratıcısı Adnan Ölmez. Köyündeki bakkallık deneyiminden sonra göç ettiği Samsun’da kurduğu atölye ile Borsan’ın temelini atmış. Hızlı .büyütmüş. Devleştirmiş. Her şeyi 30 yıla sığdırmış. Borsan bu başarıya ulaşmanın büyük mutluluğunu Yavruvatan Kıbrıs’ta yaşadı. Türkiye’den 190, dünyanın 60 ülkesinden 150 bayi ve distribütörden oluşan 380 kişi ile. Katılımcılardan biri de davetli olarak bendim. Doğrusu gururlandım, bir Samsunlu olarak. Organizasyon mükemmeldi. Borsan’ın bilmediğimiz büyüklüğüne tanık olduk. Tesadüflerin eseri olmadığını gördük.

Borsan rayına oturmuş, rotasını kendi belirler hale gelmiş. Adnan Ölmez zoru başarmış, Borsan oluşturduğu basamaklara hızla yenilerini ekleyerek yükseliyor. Kıbrıs’ta şüphesiz borsan masaya yatırıldı. Sevabı, günahı ele alındı. Türkiye ve 60 ülkedeki bayiler, distribütörler söz aldı. Adnan Ölmez’e sordu. Önerilerde bulundu. Cevaplar Adnan Ölmez’den dobra dobra geldi.

Benim dikkatimi çeken, Borsan’ın ürettiklerinin günümüzde ihtiyacı karşılayamaması. Talep çok. Karşılamada zorluklar var. Üretim kapasitesinin arttırılması kaçınılmaz hale gelmiş. Talepler şimdilik 45 günde zor karşılanıyormuş. Kısacası; Borsan Samsun’un dünya markası. Bu markanın daha geniş alana yayılma şansı çok yüksek. Bu şans kapasitenin ikiye katlanması ile gerçekleşebilir. Adnan Ölmez’in şüphesiz bir bildiği vardır.

Her neyse; birileri Adnan Ölmez’e çamur atıyordu. Mal satmaya dayandırıyordu. Meğer dert mal satmak değil, ihtiyaca cevap verememekmiş. Dedikodu yapanlar utansın. Biraz olsun utanılacak yüzleri varsa. Ne dersiniz?

/Avni DEMİR
06.05.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder