21 Mayıs 2014 Çarşamba

Güzeloğlu, Güzel Yapmadı

Mersin ile Samsun Valilerini Değiştirmişlerdi.

Bu yıl Soma faciası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95. yıldönümü kutlamaları Samsun'da ilk kez buruk geçiyor.

Ulus olarak hepimizi üzen bu maden faciası nedeniyle kutlamalarla ilgili tüm etkinlikler iptal edildi.  Hepimizi yasa boğan yüzlerce insanımızın hayatını kaybettiği bu tür olayları yüce yaratan bizlere bir daha yaşatmasın.

Bir üzüntümüzde gözbebeğimiz Samsunspor'un Süper Lig'e çok yaklaşmışken onu elinden kıl payı kaçırması oldu.  Alınan sonuç da hiç kuşkusuz Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendi içine de sinmeyen kararı ile oynanan dünyada belki de bir örneği daha olmayan karşılaşmanın etkisi büyük Yine de, her türlü imkânsızlığa karşın bizlere finali yaşatan 11 kahramanı gözlerinden öpüyorum.

Öte yandan Samsun'a Mersin'den gelen ve maç hakkında "Yorum yapmam doğru olmaz" diyen Vali Hüseyin Aksoy'u gösterdiği tutum nedeniyle kutlarız. Ama aynı şeyi ne yazık ki, Samsun'dan Mersin'e giden ve üzerinde görev yaptığı ilin formasıyla poz veren Hasan Basri Güzeloğlu için söyleyemem.  Kendisinden Mersin formasını giymek yerine daha önce valilik yaptığı Samsun'u da unutmadan eline iki şehrin bayrağını alıp mesajını öyle vermesini beklerdik.

Bu arada trafik terörü bir kez daha ocaklara ateş düşürdü.  Ve dün de Ordu yolunda yaşanan kazada AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı İrfan Kalyoncu yaralanırken Samsun eski İl Yönetim Kurulu üyesi Muhsin Topaloğlu ve MHP eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Atıcı, hayatlarını kaybetti. MHP ve  AK Parti camiasına  ile  vefat edenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara  da acil şifalar dilerim.

/ Salim SÜRMELİ
20.05.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder