29 Mayıs 2014 Perşembe

Sağlık Kenti Samsun

OMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi… Bu hastanede ameliyatların yapılamamakta olduğu ve nedenleri geçenlerde Hedef Halk Gazetesi tarafından kamu yunun gündemine taşınmıştı. Taşınmıştı da ne hikmetse ne hastaneler birliğinden ne de OMÜ Rektörlüğü ve Hastane yönetiminden bu yazı yazılana kadar bir tek satır açıklama bir tek bilgi notu bile gelmedi. Oysa OMÜ hastanesi nasıl zorluklarla kurulmuş ve nasıl zorluklarla buralara getirilmişti. Aradan geçen bunca zamanda “ameliyatların yapılamadığı” bir duruma bu hastaneyi düşürenler utansın. Asistan yokmuş, malzeme yokmuş… Nedeni ne olursa olsun.

Bir hastaneyi yönetemiyorsanız bırakıp gidersiniz. Yok, personel alımları yapılmıyor ve ameliyatlar kadro eksikliğinden yapılamıyorsa gerçekten de Samsun halkına “Hastanelerine sahip çıkmaları için”  çağrıda bulunursunuz… Sağlık Kenti Samsun ha… Gülerim ben buna.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’a sorsanız Samsun’un “Sağlık Turizmi” ile uçuşa geçeceğini anlatır… Söylemek başka, yapmak ise başkadır… Bir Belediye Başkanını seçildiği için kutlamaya Büyükşehir Belediye Başkanı ile gidip kamuoyunun tepkilerini üzerine çeken Vali Hüseyin Aksoy acaba neden “Hastanelerde niçin ameliyat yapılamadığı yolunda” bir açıklamada bulunmadı? Bir siyaset doktorunun, çok yakın zamanda söylediği sözler aklımdan çıkmıyor: “Sesini çıkarmazsan makamın büyür…”

/İsmail BAŞARAN
29 Mayıs 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder