2 Mayıs 2014 Cuma

Osmangazi İmam-Hatip Ortaokulu Yine Kendini Gösterdi


2014 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 29 Nisan Salı günü Samsun İlkadım Osmangazi İmam-Hatip Ortaokulu, Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı salonunda bir program düzenledi. Katılımcıların gözlerini yaşartan tabloları izledik programda. Sahnenin kullanılmasından programın sunumuna, kıyafetlerin renginden ilahilerin seçimine kadar her şey en ince ayrıntılarına kadar iyi hesap edilmişti. Konuşmacıların süreyi iyi değerlendirmesi ve maksadı aşan konuşmalar içerisine girmemesi de ayrı bir güzellikti. Plaketlerin verilmesi ve protokol adı altında emeği geçenlerin onura edilerek fotoğraflarının alınması önemli bir jest olarak algılandı. Geçen yıl da okulun benzer bir programı olmuş, bizler de katılımcı olarak programı izlemiştik, o zaman da çok güzel bir program icra edilmiş, biz de konuyu bu köşemizde paylaşmıştık. Artık “Osmangazi İmam-Hatip Ortaokulu kendini ispatlamıştır” demek iddialı bir ifade olmasa gerek. Her yıl program yapmak ve kendini yenileyerek, geliştirerek sahneye çıkmak, başarılı bir program sergilemek çok kolay değildir, efor ve performans gerektirir, işte bunu başarmıştır Osmangazi imam-hatip ortaokulu.

 “Başarı; ekip, iddia ve heyecan işidir”, işin uzmanları böyle ifade ederler. Sözünü ettiğimiz okulun başarılı programlar ortaya koyması elbette ki mutfağında bulunan ekibiyle gerçekleşmektedir. Okul idaresi, öğretmenler, okul aile birliği, veliler ve öğrenciler başarının temel belirleyicileridir. Okulun 6.sınıfında okuyan oğlumuz Yusuf ve 5.sınıfında okuyan oğlumuz Yunus sebebiyle okulla yakın ilişki içerisindeyiz. Ayrıca, eşim Halime KESMEN’in okulun aile birliği yönetiminde olması okuldaki işleyişi takipte önemli bir fırsat sağlıyor bize. Okulla olan ilişkilerimiz nedeniyle başta okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler, okul aile birliği ve velilerin ne kadar uyumlu ve gayretli olduklarını biliyoruz. Ne kadar heyecanla okulun başarılı olmasını ve her yıl bu başarı grafiğini yükseltmesi için heyecan duyduklarını da görüyoruz. Okulun kurucu müdürü Nihat ALBAYRAK’ın başlattığı başarı sürecinin ve hizmet heyecanın her gün arttığına şahit oluyoruz. Okul müdürü Recai ORUÇ’un, kurucu müdür Nihat ALBAYRAK’tan aldığı emaneti şahlandırmaya gayret ettiğini müşahede ediyoruz. Okulun açıldığı tarihten beri heyecanla çalışan ve okulun bel kemiği olan müdür yardımcısı İbrahim ERDİN’in gayretlerini görmeyen ve bilmeyen yoktur kanaatimce. İcra edilen programın oluşmasında birkaç aydan beri, neredeyse her gün yoğun bir çalışma içerisinde olan okul öğretmenlerinden Ersen DAŞDANGİL, Zeki SEVENCAN, Köksal YETKİN, Deniz Turan TUNÇ, Mehtap Şen ULUSOY ve koro şefi Gücem AĞMAZ ile ismini hatırlayamadığım diğer bütün öğretmenleri kutluyoruz. Okul aile birliği başkan ve üyelerini, fedakar öğrenci velilerini de hatırlamadan geçemeyiz. Esas tebrik edilecek olanlar da sevgili öğrencilerdir. Gerçekten muhteşem bir koro oluşturdular, gerek koro, gerekse solo ilahilerle biz katılımcıları ve velileri mest ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün programa katılması ayrıca programın anlamını ve önemini de ortaya koydu. Çok yoğun katılımın olduğu program, hafızalarda imam-hatip ruhunun şahlanışı ve toplumun bu anlamdaki uyanışı olarak derin izler bıraktı. Osmangazi İmam-Hatip Ortaokulu Samsunun ve İlkadım ilçesinin vazgeçilemez gerçekleri arasında yer aldı artık. Okulun eğitimdeki başarısının yanında, sosyal etkinlikler de ses getirecek programlar gerçekleştirmesi, sahada kendini göstermesi iddiasının ve heyecanının olduğunu anlatmaya yetecek işaretlerdir. Kutluyor ve başarılar diliyoruz.

/Sami KESMEN
02.05.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder