5 Ekim 2013 Cumartesi

Samsunlu 14 Dev

Yeşilyurt Demir Çelik. Ulusoy Un Sanayi. Samsun Makine Sanayi. Borsan Kablo Elektrik. Vezirköprü Orman Ürünleri. Özyılmaz Fındık. Erçal Fındık Otomotiv. Karaçuha Tarım Ürünleri. Yemsel Tavukçuluk Hayvancılık. Adeka İlaç Sanayi. Samsun Yem Sanayi. Sampa Otomotiv. Elektrosan Elektro Bakır Sanayi. Elif Fındık Sanayi. Samsunlu 14 dev firma. Gel de gurur duyma.

Ekonomist Dergisi, Türkiye Ekonomi Bankası’nın katkılarıyla Anadolu’nun en büyük 500 şirketini belirledi. Samsun’dan 14 şirket bu listede yer aldı. Kimse küçümseyemez. Temennimiz 14 dev firmanın 140 olması. Bu dev firmaların sahip ve yöneticilerini kutlamak gerekir. Eleştirilecek yanları varsa da eleştirmek gerekir.

İki gün öncesiydi; Samsunspor Başkanı Sevgili Emin Kar’a sordum, Samsunspor’a yardım geliyor mu? diye. İki firma adı verdi. Ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı ekledi. ‘Başkası yok’ dedi. Kim bu iki firma? diye devam ettim. ‘Yeşilyurt Demir Çelik ve Borsan’ diyerek cevapladı. 14 dev firmadan sadece ikisi. Ya diğerleri?

Onlar sadece işine bakıyor. Oldu mu? Şüphesiz olmuyor. Samsunspor, Samsun’un tek markası. Bu markaya sahip çıkılmadığı zaman kaybeden sadece Samsunspor değil, Samsun da olur. Kazanmak kadar kazandırmak da önemli. Türkiye’de 500 firma arasında yer alacaksın, kentin tek markasına yokluklarına rağmen desteklerini esirgemeyen taraftar kadar dahi katkı sağlamayacaksın.

Sonra da dev olmakla övüneceksin. Yakışır mı? Bu firmaların bir-ikisinin dışındakilerin sahiplerini ve yöneticilerini hiç tanımam. Tanımam da önemli değil. Çünkü onları kazanımlarıyla ve kazandırdıklarıyla değerlendirip ona göre önemseriz. Kısacası bu 14 dev firmanın iki patronunu devre dışı bırakıp diğerlerine seslenmek istiyorum:

Veren el alan elden üstündür. Bu üstünlüğe erişmek istiyorsanız Samsunspor için pamuk eller cebe.
Ne dersiniz?

05.10.2013
/Avni DEMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder