26 Ekim 2013 Cumartesi

Canik-Samsun Değerleri Sempozyumu

Canik Belediyesi, Samsun kent kimliği oluşturma sempozyumlarından birini daha gerçekleştirmiş bulunmaktadır. 24- 26 Ekim tarihleri arasında Canik Kültür Merkezi’ndeki III. ULUSLARARASI Sempozyumu’nun konusu; Canik-  Samsun’un  DEĞERLERİ” olmaktadır. I40’a yakın bilim adamının tebliğleriyle gerçekleştirilmekte olan sempozyum, geçmişte Samsun’un kimliğini inşa etmiş şahsiyetlerini ortaya koyacaktır. Özelde kentlerde, genelde ise Türkiye’de bir kimlik sorunu yaşadığımızı biliyoruz.

Canik Belediye Başkanı Sn. Osman Genç Beyin açış konuşmasındaki ifadelerinde belirttiği gibi “ şehirlerin de insanlar gibi kimlikleri vardır.” İşte bu sempozyum, tarihi ile bütünleşmiş bir kimlik arayışıdır. Eğitimden kültüre,  tiyatrodan müziğe kadar uzanan bir dizi kimlik altyapıları, bu sempozyumda tartışılacaktır. Üç gün devam edecek  olan sempozyum, genel koordinatör Sn. Prof. Dr. Osman Köse’nin ifadesiyle  “Samsun’un değerlerini yeterince ortaya koymamış ve dışarıda kalmış şahsiyetler olsa bile ilk olması açısından fevkalade önemlidir.”

Canik III. Uluslararası Sempozyumu, bir kimlik arayışı olduğu kadar aynı zamanda bir inşa çalışmasıdır. Samsunluları geçmişleriyle yüzleştirecek ve bütünleştirecek bu çalışma; geleceğe ışık tutacak, özelde siyasetçilerin  genelde ise hepimizin önüne yeni bir vizyon koyacaktır. Reddimiras yapan resmi tarihimizin kimlik kaydırma ve saptırma teşebbüslerini etkisiz  bırakmaya katkı sağlayacak bu uluslararası sempozyum, dileriz ki, en yakın bir zamanda kitaplaştırılıp ilgililere ulaştırılır.

Konu başlıklarına baktığımızda bu sempozyumun etkisi yalnız Canik- Samsun’la sınırlı kalmayarak, sınır ötesi ülkelere taşacaktır.  Asıl önemlisi ise Samsun’un şahsında tüm Karadeniz Bölgesi’nin  sempozyumdan nasiplenmesidir. Bu güzel çalışmaya katkı sağlayan bilim adamlarımıza, düzenleyen Sn. Canik Belediye Başkanı’na  ve emeği geçen  herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz. Selam ve sevgi ile…

/Mustafa GENÇ
26.10.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder