7 Ekim 2013 Pazartesi

Osman Genç’in Hayali!

 “Bir rüyam var” diye başlamıştı ünlü insan hakları savunucusu Martin Lüther King 1963’teki tarihi söylevine. Ve “Bir gün, dört çocuğumun da derilerinin rengi ile değil de kişilikleri ile yargılanacağı bir ülkede yaşayacaklarına dair bir hayalim var” diye devam etmişti. Kendi görmedi ama hayali gerçekleşti, Zenci çocuklar ABD’de artık renkleriyle engellenmiyor, kişilikleriyle yükseliyor.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in de bir hayali var hem de oldukça büyük bir hayal. Sayın Genç hayallerini ya da başka bir ifadeyle gelecek tasavvurlarını bir süredir ilçelerde anlatıyordu, geçen hafta sonu Atatürk Kültür Merkezi’nde partililer, basın ve Samsun halkıyla paylaştı. İyi bir organizasyondu, AKM’nin her iki salonu da kapatılmış ve doldurulmuştu. Milletvekili olarak sadece Prof. Dr. Tülay Bakır’ın katıldığı toplantıda AK Parti il yönetimini, Başkan Yardımcısı Orhan Tozlu temsil ediyordu. Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, Tekkeköy İlçe Başkanı Aydın Karmil, Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli ve Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe salondaydı...

“Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik” adlı kitabın tanıtım toplantısında Osman Genç, “Samsun’un geleceğinin şifrelerini” anlatırken; kendi gelecek planını da dile getirdi. Sonra söyleyeceğimizi baştan söyleyelim: Osman Genç Canik’i kafasında bitirmiş. Onun gönlünde artık daha büyük bir aslan yatıyor ve kafasında geleceğin büyük Samsun’u şekilleniyor. Bir kısmını kağıda aktarmış; çizimler, grafikler ve rakamlar arasında bir gelecek hayali, bana Yusuf Ziya Yılmaz’ın 1999 seçim kampanyasının “sarı broşürünü” hatırlattı. O yıllar burada yoktum ama o muhteşem vaatler paketi kütüphanemde mevcut. Anlaşılan o ki Sayın Genç, halefi olmayı kafasına koyduğu Sayın Yılmaz’ın seçim stratejisini iyi incelemiş. Vaatler farklı da olsa mantık aynı mantık; kafada bir gelecek tahayyülü ve hayallerin vurucu sloganlarla halka aktarılması.

Osman Genç’in anlatımında Samsun muhteşem dünüyle aydınlık geleceği arasına sıkışmış ve hiç de gurur duyulmayacak bir Samsun gerçeği var. İller arası sıralamada 33’üncü, eğitimde 51’inci, kültür ve sanatta 53’üncü ve hepsinden de kötüsü “ahlaki erozyonda üçüncü” olan bir Samsun. Sanayisi üretmeyen, yeni yatırım almayan bir Samsun.

Osman Genç’ten sonra mikrofona AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır geldi. Sayın Bakır’ı ilk defa bu kadar yakından dinledim. Siyasetçi olamayacak kadar saf ve samimi buldum. Samsun'la ilgili öyle şeyler anlattı ki, bilmeyen kürsüde AK Parti Milletvekili değil de muhalif bir milletvekili var sanırdı. Ne yazık ki söyledikleri de doğruydu.

Osman Genç’in bir hayali var diye başlamıştık yazımıza yine aynı cümleyle devam edeceğim. Evet; bir hayali var ve gerçekleşmesi için hayalinin ardından inanarak koşuyor. Gücü, sabrı ve zamanı hayalini yakalamaya yetecek mi, yakında göreceğiz. Adayların açıklanmasına şunun şurasında ne kaldı ki?

Benim asıl merak ettiğim “Canik’i kafasında bitiren” Sayın Genç’in bu seçimde hayaline kavuşamaması halinde izleyeceği rotanın ne olacağı. Verilenle yetinecek mi yoksa iki yıl sonraki bir başka yarışa hazırlanmak için meydandan mı çekilecek?

07.10.2013
/Osman KARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder