15 Ekim 2013 Salı

Atakum Anadolu İmam- Hatip Lisesi

5 Ekim Cumartesi günü,Atakum AND. İmam-Hatip Lisesi Müdürü Sn. Zahit Köseoğlu’nun ev sahipliğindeAtakum Milli Eğitim Müdürü Sn. Recep Aktaş ve Şb. müdürleriSn.Hüseyin Aksakal ve Sn. İsmail Kirendibiolmak üzere Samsun İmam-Hatip Lisesi eski müdürleri ve  bazı sivil toplum kuruluş başkanları ile birlikteydik. Kahvaltıdan sonra  İmam-Hatip okullarının dünü  ve bugünü ile ilgili sohbet yaptık. Eski müdürler  bazı hatıralarını  hazırunla paylaştı. Milli Eğitim Müdürü Sn. Recep Aktaş BeydenAtakum’da İmam- Hatip Ortaokulu ve Lisesi ile ilgili yapılmış çalışmaları zevkle ve heyecanla dinledik.Geçmişte emeği geçmiş kişileri hayırla yadederek  konuşan  Sn. Aktaş “ eğitimimizde  ve okullarımızda olması gereken  kaliteye “ dikkat çekmiştir.

Kahvaltıdan ve sohbetten sonra  hep birlikte  Atakum’da  yapılmakta olan İmam- Hatip Ortaokulu’nun ve Lisesi’nin  inşaat alanlarını gezdik. Gerek İmam-Hatip Ortaokulu’nun ve gerekse Lisesi’nin yapılacağı yerler coğrafi olarak fevkalade güzel yerlerdi. Atakum’ahakim tepede inşa edilecek İmam-Hatip Lisesi’nin ihalesi tamamlanmış olup inşallah yakında temeli atılacaktır. 52 dönüm arazi üzerinde 48 derslik, toplamında kız-erkek olmak üzere 600 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu, iki spor salonu , uygulama camii ile açık spor alanlarından oluşan okul tamamlandığında yörenin önemli eğitim  ihtiyacını karşılaması yanında sağlayacağı barınma imkanı ile de  dışarıdan gelecek öğrencilere  katkısı  olacaktır. Emeği geçmiş ve geçecek herkese milletimiz adına şükran borçluyuz.

İmam-Hatip okulları bu milletin önemli ortak paydalarından birisi ve en önemlisidir. İmam-Hatip okullarına karşı olmak ,burada öğretilen Kur’an’a, Hadis-i şeriflere, Peygamber hayatına , Mesleki ( Kur’an) Arapçasına  ve diğer dini bilgilere  karşı olmak demektir.Bu okullarda her siyasi görüş mensubu insanların çocukları okumaktadır. Okullar devletin tayin ve denetiminde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. İmam-Hatip okulu düşmanlığı bilerek yada bilmeyerek milletin dinine ve tarihine düşmanlıktır. Bu okullara yönelik dostluk ve düşmanlık hiçbir zaman tarihin tozlu raflarında saklanamamıştır.

Her gün, her daim silinerek gün yüzüne çıkarılmış ve  bir ayna gibi dostluk  yada  düşmanlık yapanların karşısına konulmuştur. Bu, dünya mükafatı yada cezasıdır. Ahiret ise daha  farklıdır. Bu  nedenledir ki Atakum İmam-Hatip Lisesi’ne emeği geçenlerin unutulmayacağını söylüyoruz. Tarih bu ifademizin canlı tanığıdır. Bu buluşmayı sağlayan Atakum  Anadolu İmam- Hatip Lisesi Müdürü Sn. Zahit Köseoğlu’na ve çalışma arkadaşlarına teşekkürle selam ve sevgiler…

/Mustafa GENÇ
15.10.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder