31 Ekim 2013 Perşembe

Efsane Samsunspor’un Çöküşü -11

2010-2011 sezon bitiminde Samsunspor’da yeni dönem Spor Toto Süper ligi için çalışmalar sürdürülüyordu. Samsunspor Kulübü yeni başkanı kim olacak diye düşünülürken Metro Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Galip Öztürk’ün önderliğinde bir çalışma başlatıldı. Samsunspor Kulübünün şirketleşmesi ön şart olmak şartıyla yeni bir oluşuma gidildi. Samsunspor Kulübü Başkanlığına en son düşünülecek kişi olan Sayın Kazım Yılmaz’ın ismi bir anda ön plana çıkıyor. Sayın galip Öztürk Sayın Yılmaz’ın Başkanlığında her türlü desteğe varım diyor. Sayın Kazım Yılmaz’ın Başkanlığında yeni bir yönetim oluşturuluyor. Gelecek olan bu yönetim, ivedilikle Kulübün şirketleşmesi çalışmalarının yapması gerekmekte idi. Genel Kurulda Sayın Kazım Yılmaz Başkanlığındaki liste kabul görerek seçilirler. Genel Kuruldaki mesajlara bakıldığında Samsunspor artık emin ellerde deniliyordu. Bu hava Şehirde herkesi ümitlendirmişti. Samsunspor takımı artık asansör takım olmayacaktır denilmeye başlandı.

Yeni göreve gelen Sayın kazım Yılmaz çalışmalara hızlı başladı. Ekonomik olarak sıkıntının olmadığı imajı kamuoyuna verilmişti. Sayın Kazım Yılmaz ile Sayın Galip Öztürk taşın altına ellerini koymuşlardı. Bu da Samsunspor’un para sıkıntısı çekmeyeceği anlamına geliyordu.

Yeni sezon transferlerine hızlı girildi. Ard arda transfer haberleri gelmeye başladı. Takımı Süper lige çıkartan teknik direktör Hüseyin Kalpar’la Samsunspor yollarını ayırmıştı. Samsunspor’u Spor Toto Süper liginde çalıştıracak olan hoca arayışları başladı. Çok geçmeden yeni teknik direktör bulunur. Tercih yabanı hocadan yana olur. Petkovıc’le anlaşma yapılır. Artık Samsunspor’un yeni teknik patronu Petkovıc’tir. Kulübün Genel menejerliğine de Adnan Sezgin getirilir. Dışarıdan bakıldığında her şey güzeldi. İşler yolunda gibi gözüküyordu. Sıra yeni sezonda oynayacak olan kadronun oluşturulmasında idi. Hem genel koordinatör Adnan Sezgin hem de teknik patron Petkovıc’in direktifleri doğrultusunda transferler ard arda yapılıyor. Yeni Yönetim, kaliteli futbolcular aldıklarını belirterek, Samsunspor’un iyi yolda olduğu mesajları veriliyordu. Bu doğrultuda Samsunspor takımı yeni sezon çalışmalarına başlar. Sezon hazırlıkları derken lige başlama zamanı gelir.

 Bu arada spor kamuoyu şike skandalı ile çalkalanır. Spor Toto Süper liginin ne zaman başlayacağı belirsizliği gündeme gelir. Futbol federasyonu şike skandalı nedeniyle liglerin 10 Eylülde başlayacağını açıklar. Bu belirsizlik içerisinde takımların motivasyonu da alt üst olur.

Derken lige başlama zamanı gelir çatar. Samsunspor ilk müsabakayı kendi evinde Gençlerbirliği ile oynar. Gençler karşısında Samsunspor’un 3-2 lik bir skorla galip ayrılması herkesi umutlandırır. Lige iyi başlayan Samsunspor, ilerleyen haftalarda düşüşe geçmeye başlar. Ligin 6.cı haftasında Samsunspor’un puan cetvelindeki yeri 15.ci sırada olması, acaba, yine mi, seslerinin yükselmesine neden olur. Samsunspor ilerleyen günlerde performansında bir değişiklik olmaz. 10.uncu haftaya gelindiğinde, Samsunspor ligin dibine demir atar. Ankaragücü ile kendi evinde oynayan Samsunspor ilk yarıyı 2-0 önde bitirir. İkinci yarı ilk yarının aksine sahada yürüyen bir Samsunspor. Müsabakayı 2-2 lik skorla bitiren Samsunspor’dan iyi mesaj gelmiyordu.

Tarih 30.11.2011. 12.ci haftaya gelindiğinde Samsunspor yönetiminden şok istifalar gelir. Bu istifalar Samsunspor’da beklenmeyen istifalardı. Sayın Galip Öztürk, ekibini tamamen yönetimden el çektirmesi sonun başlangıcı idi.    Samsunspor yönetim iki parçaya ayrılır. İstifa eden Yöneticiler, Samsunspor’un iyi yönetilmediğini, yapılan transferlerden haberdar olmadıklarını beyan ederler. İstifa eden Yöneticilerin belirtmiş oldukları mazeretlerin doğruluğunu ilerleyen haftalarda anlaşılacaktı. Bu istifalarda tarafların haklılığı Samsunspor’un alacağı başarıya endeksli olması kaçınılmazdı. Yöneticilerin istifa ettikleri dönemde Samsunspor’un fikstürdeki yeri 16.cı sıra idi.

İstifalar sonrası Sayın Başkan Kazım Yılmaz, istifa eden eder. Yönetim görevinin başındadır. Yönetim yoluna devam edecektir diye beyanat verir. Bu arada Samsunspor bazı oyuncularla yollarını ayırır. Samsunspor’da işler iyi gitmiyordu. Bu kargaşa içerisinde takım sahada kötü sonuçlar alıyordu. Fikstürdeki yeri bir basamak daha geriler. İlk yarıyı Samsunspor 17.ci sırada bitirir.

Samsunspor başarısız bir ilk yarıyı geride bırakmıştı. Başka bir deyişle, alınan başarısız sonuçlar, istifa eden yöneticilerin haklılığını öne çıkartır gibiydi.
(Devam Ediyor)
/Nedim AYDIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder