31 Ekim 2013 Perşembe

Efsane Samsunspor’un Çöküşü -6

Ligin bitiminde işler iyice karıştı. O dönemde Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı A Takımı adı altında bir operasyon yapıyor. Bazı işadamları ile Büyükşehir ve Samsunspor’lu yöneticiler gözaltına alınıyor. Samsunspor’la ilgili toplanan paraların usulsüzlüğü gündeme bomba gibi düşüyor. İddialara göre Belediye ile işi olan işadamlarına zorluk çıkartılıyor. İş adamları Samsunspor’a para vermeye zorlandırılıyor. Toplanan paraların farklı yerlerde kullanılması gibi iddialar. Olay yargıya intikal etmiş yargı süreci devam ediyor. A Takımı operasyonu davası 2007 yılından beri halen daha devam etmekte. Davanın nasıl biteceği de Samsun kamuoyunun merak konusu.

2007 yılı Samsunspor için bir milat olarak spor tarihindeki yerini almıştır. 2000 li yıllardan beri Samsunspor’u yönetenler Samsunspor yönetimini bırakmışlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz ve ekibi de A Takımı operasyonundan sonra Samsunspor Kulübü ile ilişkilerini tamamen kesmişler. Samsunspor bir anda kendini boşlukta bulmuş.

Samsun’da herkes ne olacak bu takımın hali diye birbirine soruyor. Kim bu kulübe sahip çıkar. Borç batağında. Kulübün borcunu bilen yok. Rivayetlere göre 25-35 milyon civarında bir borç. Bu şartlar altında bu takım amatör kümeye kadar düşer söylentileri. Spor şehri olan Samsun’da futbol konuşulamıyor. Herkesin tansiyonu çıkıyor. Allahım ne günlere geldik. Bir umut denilerek dualar ediliyordu.

Sayın Mazhar Başoğlu bundan sonra Samsunspor’la işim olmaz dercesine bırakıp gidiyor. Gözler Sayın Yılmaz’a çevriliyor. Sayın Yılmaz da, bakın başınızın çaresine, bundan sonra benim Samsunspor’la işim olmaz, Samsunspor benim kimyamı bozdu diyerek tamamen kapılarını Samsunspor’a kapatıyor. Sayın Yılmaz, Belediyenin bir çivisini bile Samsunspor için kullandırmayan bir Başkan oluyor. Sayın Başkan Samsunspor’la ilgili hiç kimseyle görüşmüyor.

Spor kamuoyu şokta. Spor şehri Samsun sessizliğe bürünmüş. Bundan sonra ne olacak sesleri yükselmeye başladı. Derken Samsun’da Samsunspor’la ilgili arayışlar sürdürülüyor. Bu arayışlardan bir sonuç çıkmıyor. Şehirden sonuç çıkmayınca feryatlar başlıyor. Bu şehrin Yöneticileri, ileri gelenleri, zenginleri nerede, şehirde bu kulübe sahip çıkacak kimseler yok mu? Deniliyordu. Yöneticilerinin öve öve bitiremedikleri koca Samsun’da bir kişinin ben Samsunspor için varım diyememesi, düşündürücü bir tabloydu.

Koca Samsun’dan ses çıkmayınca, İstanbul’da yaşayan Samsun’lular ayağa kalkıyor. İstanbul’da çalışmalar başlatılıyor. Çalışmalar sonucunda İstanbul’dan Samsun’a iyi haberler gelmeye başladı.   
 Kalın sağlıcakla… 
(Devamı yarın)
/Nedim AYDIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder