31 Ekim 2013 Perşembe

Efsane Samsunspor’un Çöküşü-13 (Son)

Yıllardan beri Samsunspor kulübüne aday olmak isteyenlerin bir şekilde önleri hep kesilmiştir. Birileri, belirli gurupların baskısı ile yönetimler oluşturulmak zorunda bırakılmıştır. Bu şartlarda göreve gelen yönetimler başarılı olamamıştır. Samsunspor Kulübü on yıllardır iyi idare edilmedi. Samsunspor hep kullanıldı. Hep birilerine muhtaç duruma düşürüldü. Ekonomik olarak büyük borç altına sokuldu. Samsunspor’u yönetenler Kulübü bu şehre yabancılaştırdılar. Bu zihniyetler bu takımı ligde asansör takım haline getirdiler.

Eski dönemlere göre mali yapıyı iyi kullanarak, yıllar önceden gelen borçları artırmadan, 25 milyonluk bir borçla Samsunspor’u zor şartlarda Süper lige çıkartan ekip takdir edilmedi. Senin işin bitti dediler. Süper lig için yeni bir Yönetim oluşturulmak istendi ve de yapıldı. Bu yönetimler; Süper ligdeki takımı tekrar Bank Asya’ya düşürmekle kalmadı. Üstüne üstlük bu kulübün borcunu 40 milyona çıkarttılar. Bu tablo Samsunspor’un neden bu durumlara geldiğinin bir göstergesidir. Yapanın değil bozanın prim aldığı bir şehirden ne beklenir.

Samsunspor’um seni hep kullandılar. Seni yönetenler senin isminden prim yaptılar. Senin hakkını yediler. Senin sırtından kazandılar. Seni arkadan vurdular, ona buna yem ettiler. Bununla da yetinmediler. Seni suçlu ilan ettiler. Bunlar var ya senin hakkını savunanlara da çamur attılar. Vay samsun’um vay…

Sen bir âlemsin. Koca bir Şehir seni bünyesinde barındıramadı. Seni barındıramayan şehri ne yapalım… Senin ismini kullanarak şehri yönetenlere ne demeli? Şehrin ileri gelenleri biraz düşünmeleri gerekir. Samsunspor’un Samsun Şehrine zararı olmaz ve de olamazdı. Bilakis Kente katma değer kazandırır. Bunu neden düşünemezler anlamak mümkün değil. Samsunspor’un kaderi deyip ötelenemez, geçiştirilemez. Futbol takımında olması gereken alt yapı Samsun’da var. Seyirci, sporcu alt yapısı v.s ne arasan Samsun’da.

Spor bir şehrin kalkınması demektir. Gençliğin kötü alışkanlıklardan alı konması demektir. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi; Gençliğin zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklı yetişmesi demektir.

Bunları anlayabilecek yöneticilerin olması gerekir. Samsunspor’u bu duruma düşürenler utansın. Sebep olanlardan tarih elbet bir gün bunun hesabını soracaktır. Kalın sağlıcakla…
(Son)
/Nedim AYDIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder