31 Ekim 2013 Perşembe

Efsane Samsunspor’un Çöküşü -7

2007 yılı Samsunspor için bir milat olarak tarihteki yerini almıştı. 2006-2007 futbol sezonu bitiminin ardından Samsunspor’da bazı değişikliklerin yapılması kaçınılmazdı. Sezon bitiminden sonra gelişen olaylardan sonra, belli çevrelerin güdümünden kurtulan Samsunspor Kulübü elbette sahipsiz kalmayacaktı. Bu şehre sevdalı insanlar sadece Samsun’da yaşamıyordu. Ekmek parası için Şehirden ayrılmak zorunda kalan Samsun sevdalıları Samsun dışında yaşasalar da bir kulakları Samsundaydı. Samsun’daki feryatları duyan İstanbul’daki Samsunlulardan mesajların gelmesi gecikmedi. Biz varız diyerek Samsun’a selam gönderdiler. Samsunspor Kulüp başkanlığı için çalışmalar başlattıklarını belirttiler. Bu oluşumun başında da Sayın Sezgin Gümüş’ün olduğunu Samsun’a bildirdiler. Çalışmalar neticesinde Sayın Gümüş çok ağır bir yükün altına girmeye karar verdi. Sayın Gümüş Samsunspor Kulübü Başkanlığına adaylığını açıklamasının ardından, Şehirde de bir hareketlilik başladı. Sayın Gümüş, göreve Samsun ve İstanbul karışımı bir liste yaparak talip oldu. Bir buçuk miyon nüfuslu şehirde bir adayın çıkmaması aslında Samsun şehrine yapılan en büyük saygısızlıktı.

Genel Kurulunda aday alan Sayın Gümüş Samsunspor Kulübü Başkanlığına seçildi. Çok zor bir dönemde bu görevi üstlenen Sezgin’in işi çok zordu. Yönetimi zor günler bekliyordu. Ekonomik olarak batmış bir kulübü almak kolay değildi. Sayın Gümüş Yönetimi ile kolları sıvayarak işe başladı. Para yok pul yok. Sezon öncesi yapılması gereken transferler var. Bu takımın sezona hazırlanması gerekiyordu. Çalışmalar başlatıldı. Zar zor şartlarda oyuncular transfer edilerek takım ligde mücadele edecek duruma getirildi.

Ligler başladı. Öncelikli olarak hedef ligde kalmaktı. Samsunspor ilk yarının 8.ci haftasında 12 puanla 8.ci sırada yerini almıştı. Takım fena değildi. Bu kadar kaostan sonra alınan sonuçlara bakıldığında işler iyi gidiyor gibiydi. İlk yarıyı Samsunspor 23 puanla 11.ci sırada bitirerek başarılı bir sonuç almıştı.

Samsunspor devre arasını çok sancılı geçirmişti. Futbolcuların paralarını ödemekte zorlanan yönetim çaresizlik içerisindeydi. Futbolcusuna sadaka miktarı para ödeyerek hazırlıklarını sürdürüyordu.

Zor şartlarda ve de dar bir kadro ile 2.ci yarıya başlayan Samsunspor 4 hafta üst üste yenilince endişeler artmaya başladı. Bu arada Yönetimde de istifalar olunca bu durum ister istemez takım üzerinde olumsuzluklar yaratmış. Bu durum üzerine kötü saha sonuçlarının alınması işleri iyice zora sokuyordu.

Samsunspor’un başarısızlığı biraz da kendi içerisindeki yöneticilerden kaynaklanıyordu. Basında çıkan asılsız haberlerle Samsunspor’un olumsuz etkilenmesi bazı çevrelerin işine yarıyordu. Bir taraftan da aslı astarı olamayan haberlerle gündem oluşturuluyordu. Bu da çok Samsunspor’a zarar veriyordu. Bunun bile farkında değillerdi. Yönetim, bir tarafta saha dışı olaylarla mücadele ederken, diğer tarafta da futbolcusu ile uğraşıyordu. Futbolcular haftada bir idmanla müsabakalara çıkıyorlardı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Sayın Gümüş yılmadı. Üzerine aldığı bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmenin mücadelesini veriyordu. Sayın Gümüş, Samsun şehri dışarıdan bakıldığı gibi değil diyordu.

Şehirde bazı kesimlerin haricinde hiç bir kimseden destek ve yardım almayan Sezgin Gümüş serzenişte bulunarak, eski yönetimlere bu kentin idarecileri yaptıkları yardımların zerre miktarını yapmadılar. Oluşturduğumuz kaynakların da önünü kestiler. Bırakın yardım almayı, tüm kapılar yüzümüze kapatıldı. Böylesi bir dönemde Yönetim, hem sahada mücadele etmeye çalışıyor, hem de ekonomik zorluklarla uğraşıyordu. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Samsunspor ligin bitimine 7 hafta kala kümede kalmayı başarmıştı. Borç batağındaki bir kulübü kentten yardım almadan idare etmek öyle kolay eğildi elbet. Her şeye rağmen zor da olsa 2007-2008 sezonunu Samsunspor 38 puanla 15.ci sırada bitirerek büyük bir başarı sağlamıştı.

Sayın Sezgin Gümüş, Kulüp kendi ayakları üzerinde durması gerektiğinin işaretini Samsun Kamuoyuna verir gibiydi. Bu yönetim, Samsunspor’u bazı çevrelerin baskısından kurtarmıştı. En önemlisi bu kulübe herkesin aday olabileceğinin önünü açmıştı. Samsunspor Kulübü bağımsızlığını kazanmıştı. Sayın Gümüş bir yıl görev yaptıktan sonra çok yorulduğunu ifade ederek devam etmenin zor olacağı sinyalini vererek yeni arayışların önünü açmıştır. Kalın sağlıcakla…     
(Devamı  yarın- 2008-2009)
/Nedim AYDIN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder