31 Ekim 2013 Perşembe

Efsane Samsunspor’un Çöküşü -9

Samsunspor’da top koşturmuş ve de eskiden Başkanlığını yapmış Sayın Hakkı Tomaç ben varım diyerek Başkanlığa aday oluyor.

Bu Kulübün Başkansız kalmasına gönlüm razı olmaz diyen Sayın Tomaç bu işe soyunuyor. Soyunuyor ama eskiden olduğu gibi öyle kolay değil. Borçlar artmasa da yerinde duruyordu. Yüzündeki ifade hey gidi Samsunspor ne hallere düştün der gibiydi. Ne yapsın, Samsunspor içindeki bir parçaydı. Yüreği yanıyordu. Böyle büyük bir yükün altına girmek Samsun ve Samsunspor için bir şerefti. Genel Kurul zamanı geldi. Genel kurulda yok mu Samsunspor’a talip olacak deniliyordu. Hep zor günlerin adamıydı. Ekmeğini yemişti Samsunspor’un. Yoktu başka alternatif. Sayın Tomaç yaptı listesini. Genel kurulda aday oldu. Başkanlığa seçildi.  

Böylece 2.ci Tomaç dönemi de başlamış oldu. Bu Kulübü canı kadar çok seviyordu Sayın Tomaç. Zor şartlarda lig hazırlıkları yapıldı. Para yok pul yok. Kısıtlı imkânlarla transferler yapılıyor. Hazırlık dönemi derken ligler başlıyor. Lige iyi başlayamayan Samsunspor, sahada kötü sonuçlar alıyor. Ligin başlarında puan sıralamasının dibinde yer alan Samsunspor, ilerleyen haftalarda biraz toparlanır gibi olsa da ilk devreyi 17 puanla 14.cü sırada bitiriyor.

Lig bitimi normal bir şartlarda devam etmiyor Samsunspor’da. Hep para konuşuluyor. Şehirden yardım gelmiyor. Sadece birkaç kişiden yardım alınıyor. Yardım yapanların başını da Metro ve Yeşilyurt gibi firmalar çekiyor. Gelen yardımlar Kulübün giderlerini karşılamıyor. Futbolcular alacaklarını ister, alamıyorlar. Yönetim bütün mesaisini para arama peşinde geçiriyor. Takımın idmanları v.s. işlerle ilgilenmesi diye bir şey yok. Varsa da yoksa da para. Napolyon’un dediği gibi,“para, para, para.” 

Devre arası hazırlıkları derken 2.ci yarı başlıyor. İkinci devrede 2 maçını üst üste kaybeden Samsunspor’da alarm zilleri çalmaya başlıyor. Derken peş peşe Samsunspor 5 hafta galip gelmesi umutları artırıyor. Böyle bir sonucu hiç kimse beklemiyordu. Samsunspor 10.cu sıralara kadar yükselmişti. İlk altıya girer hesapları derken yine üst üste dört mağlubiyet alan Samsunspor kesesinden yemeye başladı. 28.ci haftadan sonra tekrar toparlanan Samsunspor içerisinde bulunduğu şartlarda 2009-2010 futbol sezonunu 42 puanla 10.cu sırada bitirerek başarılı bir sezonu daha geride bırakmıştır. Bu sezonu da hayırlısı ile bitiren Samsunspor, geçmiş yıllarda olduğu gibi hep gelecek senenin hesapları yapılıyor. Her gelen Başkan bir yıl anca dayanabiliyordu. Böylesi bir atmosfer altında görev yapmak her babayiğidin karı değil.

Sayın Tomaç’da öyle yapmak zorundaydı. Bu mücadeleye insanın bünyesi dayanmıyordu. Yeni sezon için yeni bir Başkan lazımdı. Yine belirli insanların dışında Samsunspor’a ekonomik yardımlar gelmiyordu. Bütün bu işler kulübün ekonomik yapısından kaynaklanıyordu. Yeni oluşumlar için çalışmalar başlatıldı. Belli ölçüde sınırlı sayıda Şehirdeki bazı siyasilerin ve de Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Galip Öztürk’ün destekleriyle yeni sezon için umut ışığı gözüktü. Bütün bu olayların ışığında Sayın Tomaç, Sayın İ.Erkut Tutu’yu Başkanlığa ikna etti. Sayın Tutu görüşmeler neticesinde Başkan adaylığını açıkladı.
Kalın sağlıcakla…
(Devamı yarın: 2010-2011)
/Nedim AYDIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder