31 Ekim 2013 Perşembe

Efsane Samsunspor’un Çöküşü -4

Samsunspor Yönetimi ile Kent idarecilerinin bu tablo karşısında her şeyin iyi yolda gittiği izleniminin vermesi, işin başka bir boyutu idi. Bu tablo karşısında Sayın Uyanık’ın Yönetiminin devam etmekten başka seçeneklerinin olmadığını gösteriyordu.
 
 Samsunspor Sayın Uyanık’ın Başkanlığında 3.cü sezona yani 2004-2005 sezonuna devam etmesi dışarıdan bakıldığında hoş gözüküyordu. İçi beni dışı seni yakar misali. Bu yönetim, ileriki günlerde başlarına geleceklerden habersiz sezon hazırlıklarını yapmaya devam ediyorlardı.

Sayın Yılmaz ile Sayın Uyanık sık sık görüşüyor. Görüşmelerde istenilen sonuçlar alınamıyordu.  Sayın Uyanık’ın işin başında verilen vaatlerin yerine getirilmemesinden yakınıyordu. Uyanık bu şartlarda Samsunspor’u zor günlerin beklediğini her defasında gündeme getiriyor olması aslında bir mesajdı. Verilen vaatlerin yerine getirilmemesi, ekonomik sıkıntıların devam etmesi, futbol takımının saha sonuçlarına yansıması, spor kamuoyunu endişelendiriyordu. Acaba bu takım kümeye düşer mi sesleri yükselmeye başlamıştı. Samsunspor lig maratonuna devam ederken diğer taraftan Samsunspor Yönetimi ile Sayın Yılmaz arasında görüşmeler çıkmaza giriyor. Bu görüşmelerde Samsunspor’un ekonomik yapısını düzeltecek bir kararların çıkmaması, Sayın Yılmaz’ın da süreci uzatması Sayın Uyanık’ın sığınacak bir limanı idi.

Samsunspor sahada istenilen başarılı sonuçları alamaması herkesin uykularını kaçırıyordu. 2004-2005 sezonu deyim yerinde ise “kör topal” gidiyordu. 1999 yerel seçimlerinde konuşulan ve de verilen vaatler yerine getirilemeyince süreç olumsuz bir şekilde devam ediyordu. Vaatler yerine getirilmiş olsaydı; Samsunspor Kulübü Belediye tarafından idare edilecek, maddi sıkıntı olmayacaktı.

Ama olmadı. Sayın Yılmaz ile Sayın Uyanık’ın bir türlü yıldızları bu konuda barışmadı. Kan uyuşmazlığı oldu diyebiliriz. Sayın Yılmaz, Eski Cumhurbaşkanlarımızdan Sayın Süleyman Demirel’in “dün dündür, bugün bugündür” sloganı ile işleri geçiştiriyordu. Bunda da başarılı oldu diyebiliriz. Sayın Yılmaz’ın Sayın Uyanık’a verdiği vaatlerle işleri geçiştirmenin yolunu seçmişti. 5-6 sene böyle idare edilerek bu günlere gelindi.

Sayın Yılmaz’ın hesabına karşılık, Sayın Uyanık’ın da bir hesabı vardı. İki Başkanın hesabı yüzünden olan Samunspor’a oluyordu. Kulüp Başkanlığına bu ortamda kimsenin talip olmaması da ayrı bir olaydı. Sayın Uyanık bu sezonu hayırlısı ile bir bitireyim dercesine işleri sezon sonuna kadar idare etmenin hesaplarını yapıyordu.

Sayın Uyanık Başkanlığındaki Yönetim Samsunspor’u 2004-2005 futbol sezonunu sonunda 38 puanla ligi 12.ci sırada bitirmişti.

Ligi bitirdikten sonra Sayın Uyanık ben yokum Başkanlığı bırakıyorum demesi beklenen sonuçtu. Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi. Yaşanan süreç onu gösteriyordu. Sayın Uyanık’ın da vardır elbet bir hesabı. Ne şiş yansın ne kebap dercesine bugüne kadar işleri idare edip getirdi. Her iki Başkan da her şey Samsunspor için deseler de sonuç olarak öyle olmadı. Böylece Samsunspor’da İsmail Uyanık dönemi de bitmiş oluyordu.

O dönemlerde hep ön kesilme taktiği uygulanıyordu. Belki birileri çıkıp Samsunspor Kulüp Başkanlığa aday olurdu. Ama olmadı. Olamazdı. Kulübün ekonomik yapısı hakkında hiç kimsenin bilgisi yoktu. Hiçbir bilgi de verilmiyordu. İçeriden bilgi almak öyle her babayiğidi harcı değildi. Krallıkla yönetilen ülkeler gibi, Babadan oğula. Samsunspor hep öyle yönetildi. Sayın Yılmaz’ın Kulübü kendisinin arzu etmediği kişilere vermek istememesi bunun en bariz örneğiydi.

Sayın Uyanık gibi Sayın Yılmaz’ın da bir hesabı vardı. Memlekette adam yok değil ya. Mesele iş yürüsün. Samsunspor düşmüş, kalkmış, kimin umurunda. Samsunspor’un Kent ekonomisine katkısı olacakmış, kime ne. Söylenen cicili laflar. Sadece günü kurtarmaktan başka bir şey değildi.

Sayın Uyanık’ın Başkanlığı bırakması, Samsunspor’a Başkan arayışlarını gündeme getiriyor. Sahnede Yine Aynı ekip. Sayın Yılmaz’ın önderliğinde Başkan aranıyordu. Çalışmalar harıl harıl devam ediyor. Gece uyku uyunmuyor. Ve nihayet çok geçmeden Samsunspor Kulübüne yeni başkan adayı bulunuyor. 
Kalın sağlıcakla…     
(Devamı yarın)
/Nedim AYDIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder